Serklajlı gecen bir hamilelik serüveninden sonra çok şükür Rabbime bebeğime kavustum. İlk hamileliğimde erken doğum öyküm olduğu için bu hamileligimin 13. Haftasında önlem amaçlı serklaj atıldı. Sonrası sürekli yatarak ve evin icinde gecti. İlk kızım 27 haftalık doğduğu icin bu kizimda da ayni hafftaya gelene kadar hep diken üstündeydim. Nitekim aynı hafta da hastaneye yatmak zorunda kaldim. Bu bebegimin de erken gelme ihtimali vardı. 26+4 de yatmistim hastaneye. Neyse ki ilaclar serumlar ise yaradi 12 gün sonra taburcu oldum. Doktorlar hep 28 haftayi bi görelim dediler. Her hafta kontrollere gittim. Bebeğim hep makat gelişti hic bir sekilde pozisyonunu degistirmiyordu. Böyle giderse sezeryan olur ama Aralığın 6 sina kadar haftalık takip yapalım bebek dönerse dikislerini alir dogumu baslatiriz dönmezse sezeryan olursun dikislerin de ameliyatta alınır demisti doktorum. İcimde bi yerde hep 37haftayi görmek vardı. 23.11 cumartesi gecesi tam 37 haftalık oldum. Gece 2ye kadar büyük kizimla oynadik sonra onu uyuttum ve lavaboya gittim. Baktim kanama vardı nişan olabileceğini düşündüm ve burada sordum. Kimisi acil git kimisi bekle dedi. Ben beklemeyi sectim. Saat 4 e kadar bekledim sanci vs olur mu diye olmadi. O sırada esim uyanıp rüyamda seni gördüm iyi misin dedi. Malum olmus sanirim :) neyse 4 den sonra uyumuşum 4.30 gibi tekrar lavaboya kalktim idrardan sonra rahmimden tak diye bi ses geldi ve o sesle birlikte suyum geldi az miktarda. Hastaneyi aradim durumu anlattim. Eger suyun devami yoksa sabahi bekle doktora muayene olursun ama devam ederse hic durma gel dediler. O sıra esimi uyandirdim kizim da sesimize kalktı ve birden suyum hızlıca akmaya başladı. Ailemi arayıp doğum basladi gidiyoruz diye haber verdim. Hastane 5 dakikalik mesafedeydi. Hemen nst ye bağladılar ve ebe muayene etti. Gece su ictigim icin sabah 9.30 da ameliyata alacaklarini soylediler. O sirada doğum sancilarim da basladi. Bebegim ters olmasa normal doğum olurdu yani o an. Sancilar önce duzensiz baslayip sonra 3 dakika araliklarla olacak sekilde sıklaştı. Yani ameliyat saatine kadar doğum sancılarını da cektim. Sonra ameliyata aldılar genel anestezi ile sezeryanim gerceklesti ve o sıra serklaj dikislerim de alındı. Minik kizima çok şükür kavustum. Doğum yapalı 3 gün olacak hala agrilarim devam ediyor. Ne kadar sürer böyle bilmiyorum tavsiyeleriniz varsa açığım. Benim doğum hikâyem de böyle ❤️ Darısı bekleyenlerin başına sağlık ve kolaylıkla ❤️