Momy1 Kizlar 23haftalik hamileyim. Persembe gununden beri midem bulaniyor arada geciyor bununla birlikte normalde 11 7 olan tansiyonum bi iniyor bi cikiyor dun en fazla 14 7 yi gordum. Sizce bu neden oluyordur?
Mhtpdrmz06 Momy1 bileöiyorum canım ama gebelikte 14 çok yüksek bir tansiyon. Sabah akşam tansiyonunu ölçüp yaz ve en kısa sürede doktora gitmelisin. Hem senin hem bebeğin için tansiyon gebelikte çok tehlikeli
Gunduzanne Momy1 benimde o haftada öyle oldu inanılmaz bi ense ağrısı ve mide bulantısı somrasında dikkat ettim hiç tuz yemedim yine arada 13 falan olabiliyo
Momy1 Mhtpdrmz06 gun icinde bircok kez olcuyorum ilk defa dun 14 oldu yemekten sonra. Bi kac gun daha takip edip doktora gideyim dedim.
Hulo2105 Momy1 bi kaç gün beklersen anca vakit kaybı olur. Gebelik zehirlenmesi yaşarsan bebeğini bile kaybedebilirsin.
Mhtpdrmz06 Momy1 o zaman dikkat et canım suyuna limon sık öyle tüket ya da yoğurda limon sık düşsün bşraz tansiyonun. Ama böyle devam ederse hiç bekleme git direkt
Gunduzanne Momy1 evet ama eğer tuzla devam edersen üzerinde kalırmış ama tuz diyeti yaparsan yükselmezmiş. Yani bi yokluyo tansiyon o haftalarda nasıl davranırsan öyle ilerliyo
Gunduzanne Momy1 atıyorum salatalık yiyceksem üstüne atmıyodum yada peynirimi zeytinimi suda bekletiyordum ama yemek yaparken eşime tencereye ektiğim tuzu yiyodum yani çok tuzsuz kalmakta iyi değil. Tuzluk kullanmayın sofrada sadecw
Gunduzanne Momy1 ben her gittiğim hastanede sağlık ocağında vs omron gördüğüm için aldım ama söylediğiniz markayı hiç duymadım
bkdusunenanne Momy1 tansiyon inip çıktıpında nasıl hissediyorsunuz acaba bende de nefes darlığı oluyor sanki sıkıyorlarmış gibi gün içinde sonra düzeliyor günlük veya gün içinde tekrar ediyor dediğiniz şeydemi böyle