Arkadaşlar kızım 17 aylık doğum yapalı 17 ay oldu. Şimdi 2. Kızıma 21 haftalık hamileyim. Buraya doğum hikayemi yazmak 17 ay sonra nasip oldu 😂
Tarih 28.06.2023 Kurban bayramının birinci günü
iç çamaşırımı değiştirdiğim halde sürekli ıslaklıklar olduğunu farkedip saat 9 gibi doktoruma yazdım fakat doktorum mesajımı görmedi bayram olduğu için rahatsız etmek istemeyip aramamıştım. Zaten 1 hafta önceki kontrolde 3 cm açılmam vardı ama her hangi bi sancı vs hissetmiyordum. Doktorum mesajımı 4 gibi gördü ve hemen beni arayıp artık hastaneye yatma vakti geldi hafif hafif suyun geliyor olabilir doğumu bugün başlatalım dedi. 5 gibi hastanedeydim yatışım yapıldı ebe açılmamı kontrol etti 5 cm olmuştu. Nst ile sancılarımı kontrol ettiler sancım hafif hafif vardı ama ben yine hiç sancı hissetmiyordum doktor acı eşiğimin çok yüksek olduğunu söyledi. Suni sancı bağlayıp epidural yaptılar. Nst ile bir süre daha takip edildim. Ara ara giren ufak sancılar dışında hiç sancı hissetmiyordum. Pilates topunun üzerinde ileri geri hareketler yaptım açılmam artsın diye. Doktorum hep yanımdaydı bu süreçte. Saat 23.30 olduğunda doktorum açılmamı kontrol etti sanırım 29 haziranda doğcak dedi doğrum açılmama baktıktan sonra sancılarım aşırı şekilde artmaya başladı sürekli büyük tuvaletimi yapacakmışım gibi bi his vardı meğerse doğumum başlamış. Doktorum hemen geldi yanıma açılmama baktı bi kere daha acil doğumhaneye aldılar meğerse bebeğin başı çok aşağı inmiş bu süreçte senden güçlü bi ıkınma istiyorum dedi makası istedi ebe makası veremeden ıkınmamla kızım 23.43 de doğdu. 1 tane dikiş attı o da nazarlık olsun atmasamda olur ama atayım dedi çok şükür hep istediğim gibi bi doğum oldu en büyük etkinin hep kolay doğum yapabileceğimi düşünmem ve pozitif olmam olduğunu düşünüyorum hepinize tavsiyemdir :) Arkadaşlar Allah hepinize kolay doğurmayı nasip etsin bana da inşallah