Melek38_ ben doktora direkt fetal yaptırmak istediğimi söylemiştim saten doktorum da ben de artık ikili test vs yapmıyorum bunu öneriyorum hastalarıma dedi. O testlerde yanılmayı payı daha yüksek oluyor amniyosenteze yaptırmak zorunda kalıyor bazı anneler ben o risklerle karşılaşmak istemedim. aslında fetal dna da çok fazla hastalığa bakılıyor sadece down değil bizim adını hiç duymadıklarımız belki de. Herkesin kendi yaklaşımı tabi ki, ben sadece eğer bir sorun varsa buna doğumdan önce kendimi hazırlamayı tercih eden taraftayım. Çünkü sağlıklı bir bebekte bile doğunca anne başta afallıyor bebeğini tanıyana kadar bir de doğduktan sonra hasta olduğunu öğrenirse bu süreç dört beş kat zorlaşır gibi gelıyor bana nedense hep. Hatta ilk hamile kaldığımda kendi kendime demiştim ki hamilelik iyi ki 9 aymış, bir insan büyüteceğini sorumluluğunu bir ömür taşıyacağını idrak etmek bile anca o kadar sürer zaten :) sizin için en hayırlısı olsun umarım bebeğiniz sağlıklıdır ve bu konustuklarımız bir sohbet olarak kalır 🌺