MaviNur25 ikili, üçlü, dörtlü testler birer olasılık testi. Size olasılık sonucu veriyor faktör olarak da kanınızdaki beta oranı, yaşınız ve ultrason görüntülemesi etkili. İkili, üçlü, dörtlü olarak ayrılma sebebi gebeliğin farklı dönemlerinde yapılmaları. Fetal DNA ise sadece kan örneği alınarak yapılan bir testtir ve doğruluk oranı %99dur. Özel kliniklerde yüksek ücretlere yapılmakla birlikte benim bildiğim kadarıyla devlette sadece Eskişehir Osmangazi Üni hastanesinde de makul ücrete yapılmaktadır. Benim ikili testim temiz çıkmasına rağmen ben içimin rahat etmesi ve doğruluk oranı sebebiyle Eskişehir’de yaptırdım. Bir de haftam geldiğinde yaptırmak için detaylı ultrason randevusu aldım. Detaylı ultrasonda bebeğin organları teker teker detaylı inceleniyor, gelişimi vs. Ama şöyle bişey de var bazı annelerin kararı en başından beri çok net, ne olursa olsun çocuğumuzu doğurmak istiyorum yönündeyse bu testler boşuna stres sebebi. Detaylı ultrason öyle durumlarda kafi. Kişiden kişiye göre değişen zorunluluk kriteri var diyebiliriz yani, aslında zorunlu değil bu testler