Şuan 25 haftalığız. Detaylıda doktor böbrekler olması gereken sınırlar içinde olsa da biraz genişlik var dedi,ayrıca mide olması gerektiğinden biraz daha belirgin gözüküyor dedi. Ama fetal dna yaptığınız için sıkıntı yok dedi. 10+3 te fetal dna yaptık ve anomaliler temiz düşük risk çıktı. 10+3 baya erken bir hafta olmasına rağmen de fetal fraksiyon oranım %15ti. Yani benim kanımda bebeğim dnasın bulunma oranı gibi bi açıklaması varmış. Test yetkilisi çok iyi bir oran normalde daha bile az oran çıkıyor demişti. Şuan düşünüyorum da gerçekten 10.haftada kimsede bu kadar fraksiyon oranı çıkmamış acaba testimde bir yanlışlık mı oldu? Bakıyorum 10.hafta gibi erken bir haftada herkesin %7-9-10 falan çıkmış max.. eğer testte bir yanlışlık varsa sonuçlarım da yanlış olabilir mi karışıklık gibi bir durum? Haftama göee o oranın çok yüksek çıkması beni çok düşündürdü bu mide ve böbrek problemlerinde? Doktorum eğer fetal yapmış olmasaydık biraz daha temkinli bakardık diyor. Ama içimde bir his fetal i sorguluyor… sizce bebeğimde anomali olsaydı bu zamana kadar ultrasonda falan anlarlar mıydı? Fetal yapacağoz diye 11.haftalarda detaylı yapılmadı çünkü yeni yapıldı. Burun kemiği 22.haftada 6.9 çıktı. Ama onun harici ilk üç aylık dönemlerde ense kanlığı falan bakılmadı hiç. O kadar çok taktım ki kafama testim mi karıştı acaba düşünmeden edemiyorum. Vesvese oldu içime resmen.