busracarka Merhaba :)) Ağustos gibi doğum olucak inşallah ama bacağımdaki rahatsızlık nedeniyle sezeryan olcak spinal veya epidural yada genel anestezi fikirleriniz nelerdiir ??
Marpling busracarka ben spinal oldum hiç anlattıkları gibi degıldı bosuna korkmusum evet sonrası kötü ama bes gun falan süruyor.emzirdımde yürüdümde.tavsiyem doğumdan sonra bol bol yürüyun sade nescafe için
Nazolii busracarka canim hastaneden hastaneye degisir mi bilmiyorum ama sağlık problemin olmadığı ve düzenli kullanman gereken ilac vs olmadığı sürece epidural doğum yapiyorlar 😊
Alyaveannesi busracarka canim ben internetten arastirdim farklarini gorebilirsin epidural ve spinal ikiside sezeryanda kullanilabiliyo ama genelde epidurali oneriyolar dogum gibi uzun sureli ameliyatlarda benimde tercihim epiduraldan yana 👍
Brlgry Suleberkan Rabisaliiii hayırlı doğumlarımız olsun nasip olursa bende Çarşamba spinal ile bebeğime kavuşucam 💁🏼♀️🤗
Mayasey Epidural zaten normal doğuma özgü bişi. Siz ya spinal anestezi yaptıracaksanız ya da genel anestezi.. Kolay doğumlar dilerim
Mayasey Marpling ben yok diye biliyordum. Spinal belden aşağı uyuşturma, epiduralin ne farkı var acaba?
Azizeakn Merhaba epidural normal doğuma özgü birşey değil bu doktor yada hasta tercihine göre değişiyor tek fark biri tamamen omurga içine biride çevresine yapılan iğne özellikleri aynı ama spinal de yan etkiler daha fazla bildigim kadarıyla.6 yıl önce epidural sezeryan oldum normal doğum olsa anca bu kadar rahat geçirirdim heralde herkeste farklı etkiler yaratıyor tabiki ve anestezi uzmanı burada çok önem taşıyor,iğne acıtmıyor normal kola vs yapılan iğne gibi doğum esnasında vs hiç acı yok dokunuşlar hissediliyor sadece.Uyusukluk 3 4 saate geçmeye başlıyor ağrı da abartılanlar kadar değil evet biraz ağrı oluyor ama çok şiddetli değil ztn ağrı kesiciler yapılıyor.Sacede ilk yataktan kalkış anı biraz zorlayıcı ama sonrasında alısılıyor bikaç günede toparlanmıs oluyorsun Zaten
Marpling Mayasey spinalde size belden iğne vuruyorlar sadece.epiduraldede iğne vuruluyor ancak belşnizde kateter takılı oluyor gerektikçe ilaç vermeye devam ediliyor.doktorum sezeryan kısa bir işlem olduğu için devamlı ilaç vermeye gerek yok demişti
busracarka Esmaakdag kafam çok karışıyor spinal epidural genel anestezi 😂😂 en iyisi akışına bırakmak heralde 🙄😂🤰🏻
Esmaakdag busracarka kendınız belirliyorsunuz anestezi şeklini ben kendim belirledim genelde agrı ıle uyanırsın demıstı anestezi doktoru spınal de uyusukluk gecınce olur onada agrı kesıcı yapıyoz demıstı bende spınal secmıstım ıyıkı spınal olmusm dedım yanı