Merhaba,
25+6 haftalık hamileyim. Bebeğimde kromozomal bir anormali yok, fetal dna ve detaylı ultrason sonuçlarım temizdi ve sağlıklıydı. Çatlatma iğnesi ile hamilelik gerçekleştiği için zaten başından beri 2 ya da 3 gün geriden geliyordu bebeğim (perinatolog, çatlatma iğnesi doğurgan günü değiştirir demişti). 2 hafta önceki kontrolümde bu gecikme günü 4 5 güne çıkmıştı, bugünkü kontrolde ise 7 güne çıkmış olduğunu gördük. Gerilik yalnızca karın çevresi ölçümünde var. (25+6, 776 gram) boy ve baş çevresi ölçümleri haftasıyla uyumlu. Amniyon sıvısında, bebek hareketlerinde, rahim ağzı uzunluğunda da hiçbir problem yok dedi doktorum. Ayrıca detaylı ultrasonda(21.haftada) kan akımları gayet iyidi. Bugün bakabildiği kadarıyla yine iyi olduğunu söyledi. Ayrıca ecoprinde kullanıyorum günlük. Pazartesi günü tekrar bir perinatoloğa gideceğim fakat başına böyle bir durum gelen annelerimiz var mı? 52 kilo ile hamile kaldım şuan 60 kiloyum. Doktorum öğün sayımı az buldu ve artırmam gerektiğini söyledi. 3 ana, 3 ara öğün yemen gerekiyor dedi. Günlük kuruyemiş, kefir, bol yumurta, süt vs yiyorum ama yeterli gelmiyor demekki. Tecrübelerinizi dinlemek isterim. Teşekkürler