Cglglr Ben Zühre🌸 koyuyorum kızımın ismini. Zühre yıldızı gökyüzündeki en parlak yıldızdır. Ayrıca divan edebiyatında Zühre yâr diye geçer. Ulaşılması zor olan sevgili manasına gelir. Dinimizde de Zühre saati vardır. Zikir çekmenin en hayırlı olduğu saatler anlamına gelir. Tahir ile Zühre hikayesini de çok severim. Aynı zamanda Zühre yıldızının göğe yükseliş efsanesi de çok ilgi çekicidir. Eğer ismin söylenişini beğendiyseniz anlam olarak güzel bir isim tavsiye ederim 😊🌸💜
Tuliy5 CaglaBaykus Minel cennetteki inci tanesi değil yahu. Minel sadece -den -dan anlamında bir ek. Bir anlamı yok. Kanmayın bu tür güzelleştirilmiṣ anlamlara
CaglaBaykus Tuliy5 Merhaba benim için Kuran’da yer almış almamış Arapçada ki sözcük anlamı nedir çok ilgilendirmiyor. Ama araştırırsanız bir çok yerde ismin anlamının bu şekilde olduğunu göreceksiniz. İyi günler ✨
Tuliy5 CaglaBaykus Ben de diyorum ki gerçek anlamı o değil. Birçok ismin anlamı internet ortamında güzelleştiriliyor maalesef. Biri uyduruyor, diğer siteler de oradan alıntı yapıyor. Bu gönderdiğiniz sitede yazan anlama neden inanayım? Etimolojik hiçbir açıklama bile yapılmamış. Güvenilir bir kaynakta Minel’in cennetteki inci tanesi olduğu yazıyor mu? Hayır. İsim anlamlarında şu hiçbir araṣtırma belirtisi göstermeyen yazılara güvenmeyin. Ya kitaplardan araştırın ya da bilgisine güvendiğiniz kültürlü birine danışın
Mervenur055 1anne- benim bir kızım var adı ayşenaz şuan ikinciye hamileyim tekrar kız olursa ayla koymayı düşünüyorum erkek olursada eşim koyacak sağlıklı bir şekilde dogarlar inşallah 🌸
tazeanne23 kızımın ismi Neva🌸 bir kızım daha olursa Doğa, Rüya, Öykü Ada düşündüğüm isimler🤍 Gökçe Duru Nil Ilay Ipek Inci Meva da beğendiğim diğer isimler🌸
aslaninannesi7 1anne- Ayliz İlay Ece Ada İnci Ben kızım olsaydı böyle isimleri düşünüyordum kulağa çok hoş geliyor hemde sade ve güzel. Düşürseniz 🌸