Nilayaldemir yürüyüş,squat,pilates topu,hurma,ananasın yanında yapışabilecek hareketler. 39+5te ilk doğumumu yapmıştım ev taşımıştık eşim panikle doktora şikayet etmişti. Doktorumun önerisi yapabiliyorsa yerleri de elle silsin bebeği kanala iter daha çok demişti. Hstaneye doğuma gittiğimde 3 cm açıklık vardı. 5 saat gibi bir süreçte kızımı kucağıma almıştım. Şimdi 4.gebeliğim yürüyüşlere devam ediyorum. 32 haftalığım ara sıra hurma yiyiyorum.bir kaç haftaya merdivendir diğer egzersizlerdir başlayacağım. Normal doğum olarak kimsenin hikayesini dinlemeyin çünkü her doğum kendine özel bir süreç. 3 doğumumda birbirinden farklıydı. İlki sancı süreci zordu doğumhaneye girmemle 5 dk da kızımı kucağıma almam bir oldu. 2.gebelikte sancı süreci çok kolay geçti ama doğumhanede doktoru ya da ebeyi dinlemediğim için sıkıntı yaşadım.kısa sürecek hikayeyi yarım saat uzattım. 3.doğum sancı süreci de doğumhane süreci de kolay geçti. Demem o ki kafanızı tüm düşüncelerden arındırıp bebeğinize odaklanın o geleceği zamanı en iyi bilen sonuçta. Sonra iş size düşüyor ki doktorunuzu ve ebeleri dinleyin sağlıkla kolaylıkla alın bebeğinizi kucağınıza 😇