Iremgrask1 Selamm anneler, kan uyuşmazlığı sorunu olan var mı ben negatıfım eşim pozıtıf ve bugun kadın doğum doktorum bızden kan uyusmazlıgı testı aldı surec nasıl oluyor cok merak edıyorum bu durumu yasayan varsa bilgilendırebılır mı
Yazmelegi_ Iremgrask1 negatif gelirse sonuç kanama vs olursa erken iğne yapıyorlar yoksa 28. Haftada yapıyorlar tekrar kan alıp bakıyorlar
Nhrr Iremgrask1 eğer 28. Haftadan önce lekelenme olursa yapılıyor sonra 28. Haftada yapılıyor. Doğumdan sonra bebeğin kanı pozitifse yine iğne vuruluyor. Eğer ilk gebeliğinizse bebek etkilenmiyor iğneler ikinci gebelik için vuruluyor.
Balllimmm Iremgrask1 bu illet yüzünden riskli gebelik bölümünde takipliyim. Benim 3. Gebeliğim diğerlerinde hiç sorun olmadı ama bunda ilk haftalarda kanamam oldu. Hemen iğnesini yaptırdım ama çoktan kanım antikor üretmeye baslamisti. İndirekt coombs testi var önemli olan o o test negatif çıkarsa çok iyi kanınız bebeğe tehdit oluşturmuyor demektir. Ama benimki pozitif geldi riskli olanda bu inşallah sizinki negatiftir çok sıkıntılı bı süreç bunun yüzünden 3 tane ayrı araştırma Hastanesi’ne gidiyorum.
Hazalina Iremgrask1 bende uyuşmazlık sebebiyle 6. Haftada kanamayla oldum ilk iğneyi . Bildiğim kadarıyla kanama olmazsa 28. Haftada olunuyor sadece ama o zamandan önce kanama varsa 72 saat içerisindeydi sanırım olmak gerekiyor. Ben 6. Hafta ve 28. Haftada oldum bakalım doğumdan sonra bebeğin kanı pozitif olursa tekrar olacağımı söylediler
Aise2861 Bizde de var 6 . Hafta çok hafif kan gelmişti o zaman yapmıştı. Negatif çıkınca sonuç iyi bir şey. Pozitif olması sıkıntı bebeğe geçmiş oluyor öyle. Negatif çıktıktan sonra iğne yapılıyor. Genelde daha geç haftalarda yapılıyor ama kan geldiği için erken yapmıştı benimkini . Doğuma yakın yine yapılacak iğne sanırım
Mervealya1992 Iremgrask1 kanama olmaz ise 28 haftada indrect commbs teste bakıp negatıf ise ğne vuluyor bıde dogmdan snra bebek pozitif ise 72 saat ıcınde yne iğne oluyorsun benm kahverengi lekelenmelerkm erken dogm rıskımden dolayı 22 haftada iğne vuruldum 28de yne vurulcam