Kevser2609 Gebelikte tiroid sorunu yaşayıp bunu doğal yollarla tolere edebilen var mı? Nasıl baş edebildiniz bu durumla
Tulayy1 Kevser2609 merhaba bende var tiroid her ay düzenli olarak dahiliyeue gidip kan tahlili veriyorum değerlerime göre ilaç dozu ayarlıyor doktor
Bsrackla Kevser2609 Bildiğim kadarıyla Doğal yolla Tolere edebileceğimiz birşey değil malesef ki bendede var ilaç kullanıyorum her ay kan veriyorum 😏
kedidirokedi Kevser2609 tiroid doğal yollarla geçebilecek bir şey değil malesef ilaç kullanmak şart hele hele gebelikte çok önemli küçüklükten beri troidim var senelerdir ilacımı kullanıyorum ve ömrüm boyuncada malesef kullanıcam sadece dereotu tüketmek önemli değerini düşürüyor fakat bitirmiyor
Ayse3478 Kevser2609 hipertroit hastasıyım canım gebelik öncesi de vardı bu hormonel bir hastalık ilaçsız tedavisi yok sadece iyotlu tuz yani sofra tuzu öneriyor doktorlar ama tabiki tek başına yeterli gelicek bişey değil düzenli dahiliye takipli olucaksın değerlerine göre mg belirlenicek ihmal edilecek bir hastalık değil özellikle gebelik sürecinde hiç değil bebeğin beyin gelişimini etkiliyor
Ayseherr Bende bugün gittim dahiliye doktoruna doktor tsh ilacı başladı ama değerler normal gözüküyor tsh t3 3,66 t4 0,93 TSH 2,95 ilacı kullanayım mı acaba
Ayse3478 Ayseherr değerlerin güzel dediğin gibi benimde 2 küsürlerde oluyor tsh aynı doza 2 3 aydır devam ediyorum sağlık ocağı doktoruna yada başka dahiliyeciye de danış istersen tsh çokluğu problem olduğu gibi az olmasıda problem bide ilacı içersin daha çok değerin düşer bence başka birine de danış yinede sen bilirsin
Foreverr Hamileliğimde 8 haftada tsh yüksek çıktı ilaç verdi doğum yapana kadar kullandım en son geçen ay gittim kan verdim normal çıktı ilaç vermedi gebelikte eksik kaldığından ilaç verdiklerini söylediler oğlum 5 aylık oldu boğazıma ultrason yaptılar nodüller normal çıkto ama troid varmış başka bir şey demedi doktor şuan ilwç kullanmıyorum
GizemSevilir Kevser2609 benim annem bana hamilelikte troidleri ortaya çıkmış halk arasında guatır diolar sanırım anneminki ileri derecedeymiş hemde sedef taşından kolye yaptırmış eminönünde ama orjinal taş olduğuna emin olucaksın ve bi kaç sene onu taşıycaksın ve o sedef kolye kararıcak zamanla kararması iyi zehiri çektiği anlamına geliyor ve 1 veya 2 yılın sonunda teoidten eser kalmıyo doktor bile şaşırmış anneme ileri derece troidi nasıl yok ettin die annem 1 yıl takmış ve simsiyah olmuş sedef kolyesi koca karı işi ama annemde işe yaradığı için söylüyorum bunu yapıp yapmamak size kalmış tabi 🤗🤗