Brgmde vajinanın ph değeri gebelikte baziklesir. Yani phi artar, yaani ortamda yaşayan bakteriler vajinada çoğalmaya eğilimli bir ortamdadirlar artık. Her gün hatta eğer enfeksiyon varsa günde 3 4 kere çamaşır değişmeli. Peçete, ped gibi şeyler konulmamali, enfeksiyonu azdirirlar. Temizliği de zaten biliyorsunuzdur ama onden arkaya doğru yapmalıyız ve ıslak bölge kalmamalı. Ben de vajinal enfeksiyon geçirdim ama idrar yolu enfeksiyonuna dönüştürmedi. Vajinada kasintim ve sarı peynirimsi akıntı vardı bende. Fitille geçti çok şükür. Hayatımda hiç vajinak ya da idrar yolu enfeksiyonu olmamış biriyim ancak gebelikte 1 ay boyunca çektim bu enfeksiyonu. Gebelik vücutta maalesef bambaşka bir olay. Niye oldu vs dememek her şeye dikkat etmek lazım. Dikkat etsek de oluyor bunu da bilmek ve doktordan medet ummak lazm maalesef. Enfeksiyon erken doğuma kadr kötü sonuçlar doğurabilir o yuzden doktorunuzun önerilerini yaparak asabilirsiniz bunu. Ama aylarca bu dertle uğraşan gebeler de var, Allah şifa versin valla zor