Boesie ilk doğumum suyum geldiği için sancı 0 ile direkt hastaneye gittik ambulans ile. 3 saat sancım gelmedi suni takıldı 5 dk zor dayandım cikarttirdim. Sonrasında sancım geldi toplamda 7-8 saat arası bir zamanda doğum yaptım ama zordu açıkçası. Benden kaynaklandı diye yorumluyorum biraz da ebe ve hemsirelerden.
- Doğumum Ağustos 9unda oldu. Akşam üzeri saat 5 gibi sancılarım vardı zaten 36. Haftadan beri ama suyum gelmemişti doğum yaptığım gün. Korktum yalan yok nasıl patlatılır suyum diye ama bu sefer hastaneye gitmek yerine direkt suya girdim oğlumun küvetine sıcak su doldurdum oturdum ıkındım durdum. Vajina kısmına parmağım ile masaj yaptım baktım hafif kanamam oluyor. Gece vardiyasına gidecek olan eşimi çağırdım bir anda beni o şekil görünce korktu 😂
Annem ve kız kardeşim bizdeydi oğlum korkmasın diye parka indirdi bir süre. O ara ben hep sancımı güzel kullandimyve hep ıkındım. Herkes gidelim diyor ben duralım diyorum. 4 saat evde sancımı çektim güzelce ıkındım hazırlandım. Baktım durulacak gibi değil artık baya sıklaştı 5 sn bir geliyor ve 20 sn falan sürüyordu sancım. Direkt hastaneye gittik yakındı mesafemiz o yüzden tedirgin olmadım evde. Hastaneye yatış işlemleri yapılırken bile ıkınma dediler bana aşırı zordu kendimi tutmak. Damar yolunu acamadilar sancimdan 🫣😂
Açıklık kontrolü için masaya çıktığımda 7-8 cm ama suyun gelmiyor patlatirsak direkt doğum yaparsın sancın da var dediler ve doğumhaneye aldılar. 20 dk sonra bebeğim doğmuştu. Dikişim vs olmadı ilkinde 4 iç 4 dış dikişim vardı. İlki daha hızlı gelişti gerçekten 🥹❤️