deryabilir34 Arkadaşlar az önce kız kardeşim aradı eşiyle yine tartışmış ve eşi aralarindaki sorunu herhangi birine soyledin mi diye soru sormuş sinirli bir şekilde kardeşimde sorun uzamasın diye hayır söylemedim demiş eşi de yemin et demiş o da valla demiş ama halbuki dün ağlayarak benimle paylaşmıştı, şimdide çok üzgün yalan yere yemin ettim diye, bende 3 gün oruç tutulursa günahı olmaz diye biliyorum kardeşiminde pek bir bilgisi yok nasıl tövbe edilir oruç tutuluyormu bu durumda bilginiz varmi???
Mini_baby deryabilir34 Böyle bir yemin Hanefîler’e göre, kefâretle telafi edilemez. Bu şekilde yemin eden kişinin, bilerek ve Allah’ın adını anarak yalan yere yemin ettiği için pişman olarak, bir daha böyle bir hataya düşmemek üzere Allah’tan af dilemesi gerekir.
queenanne1 deryabilir34 sadaka verin en önemlisi Allahtan af dilemek bir garibi yetimi vs. sevindirin bağış yapın veya bişey dağıtın tövbenin birçok yolu var yeterki kul af dilesin Allah affetmeyi sever🤲🏻 bu kadar pişman olup üzülmesi bile içindeki imandandır ne güzel
deryabilir34 Mini_baby peki oruç tutması gerekiyor mu canım kendisi şeker hastası insülin kullanıyor o yüzden kendisi takildi konuya .
deryabilir34 raziyebal_16 aynen öyle canım çok mutsuz pişman zaten yazdıklarınizi ekran resmi olarak ona attım hepsini uygulicam dedi çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun.
Zadi20 Cok kafasina takicak bisey yok, dogruyu söyleseydi esiyle sorun yasicakti. Iki rekat namaz kilip tövbe etsin ameller niyetlere göredir, Allah biliyor. Af dilesin
yorgunbirannekanatlanacak Ufak tefek şeyler için yaşam söylemeye ne gerek var? Hoş, çektiğin vicdan azabı çoktan günahına kefaret olmuştur belki de. Kaldı ki diyanete yaz soru bölümüne, burada kimin ne olduğunu nereden bileceksin de sözüne güvenip hareket edeceksin?
deryabilir34 yorgunbirannekanatlanacak ufak tefek değil eşiyle arası uzun zamandır çok kötü ve kimseye birsey dememiş dün bana içini döktü ve eşide ikisinin arasındaki sorunları 3. Kişinin bilmesinden rahatsız oluyor haklı olarak, kardeşimde tartışma uzamasın diye diye söylemedim demiş yemin ettirmiş.
Samberf deryabilir34 zorda kaldığı için yemin edilince tövbesi nasıl olur bilmiyorum ama normal şartlarda yalan yere yemin ettiğinde yada yemin ettiğin halde bişeyi yapmışsan ya 3 gün oruç tutarsın aralıksız ya 10 gün boyunca sabah akşam birini doyurursun yada 10 günlük fitre verirsin yani 1300 tl yapıyor günlük 130 tldir
Aymerah deryabilir34 medresede okudum ama bu bu kadar basit değil fetva hattını arayıp sorsun direk en net cevabı onlar verir.