Aleynaz06 Arkadaşlar haftaya cuma sezeryan olacağım. İlk gebeliğim.. Heyecan korku tüm hisler var. Sezeryandan sonra veya önce bana önerebileceğiniz, kesinlikle şunu şunu yap diyebileceğiniz bişey var mı? Çok acemiyim.
azracan20 Aleynaz06 doğumdan sonra bol su bol nescafe bolca kayısı hoşafı bunları çok tüket 🌸 ağrılarının azalması ve belini dikleştirmek için narkozu atmak için bol bol yürü kendini yormadan ama. Narkozun ağrısı nereye vurur belli olmaz o dönemde biraz ağrı çekeceksin mecbur ama bol kahve içerek narkozu atabilirsin. Benim ilkinde başıma ikincide sol omuzdan boğazıma kadar ağrı attı 2 güne geçiyor. Başka sormak istediğin varsa sor canım merak ettiğin.
1aleyna_ Aleynaz06 ilk doğumum sezeryan ile oldu okadar rahattı ki bünyeden bünyeye farklılık gösterir mi bilemem ama sürekli yatma ben hemen ayaklanmıştım ilk gün biraz ağrı sonrası geçiyor zaten yok çok ağrılı bir süreç yok öyle böyle diyenlere kulak asma şuam 34 haftalığım yine sezeryan olcam sağlıkla gelsin bebeğin inşallah 🌸
mlkkk Aleynaz06 benim baş ağrım bel ağrım film olmadı yani kahve ihtiyacım olmadı her bünye farklı tabi ihtiyaç olursa hastende de kahve satılıyor deyip almadım yanıma. Benim doğum sonrası karnım çok gaz doluyordu o çok sızı yapıyordu korse çok işime yaradı doğumdan 4-5gğn sonra aldım keşke önce alsaymışım dedim bu gebeliğimde hastane çantama bile koyacağım sıkmasamda karnıma destek olur rahatlatır size de tavsiye ederim. Doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz
azracan20 2gamze5 neden korkutuyorsunuz yahu 2 sezaryen oldum ikisinde de bol bol geldim gittim düzeldim asıl devamlı yatmakla ağrılar geçmez arada gelip gitmesi gerek
Hatice_00 2gamze5 hiç alakası yok ben hiç yatmadım üç günlük sezeryanla evi süpürdüm mesela yürüyüş yaptım çok çabuk iyileştim sonrası da hastalık olmadı çekmedim yani
hilalasc Sezeryandan sonra granül sert kahve içmek narkozun etkisini çabucak atmaya yardımcı oluyormuş çok çok duydum bunu yanınızda bulundurun bence. Bir de ilk tuvalet çok önemli olduğu için kayısı hoşafı götürenler var yanında. Hem doğumdan önce hem doğumdan sonra içiyorlar iyi geliyormuş 😊
2gamze5 azracan20 arada zaten gelip gitsin dinlensin demek istedim tabikide kalkacak korkutmak değil asla
mlkkk Ayseguller owlinin korsesine bakın trendyoldan bahsettiğim korse şekli onun gibi olanlar ister onu alın ister o tarz bantlı lastıkli bi korse alın. Ben oğlumda medikalciden almıştım. Evde annemden kancalı korsede vardı ama o katlanıyor ve dikiş bölgesine destek olmuyor bunlar çok katlanmıyor ve karnı rahatsız etmiyor. Şimdi 2.ye hamileyim bunda alıp hastane çantama da koyacağım. Doktor önermez muhtemelen ama ben sıkmadan karnıma destek olsun diye takmayı dönüşüyorum çıkışta
2gamze5 Hatice_00 kişiden kişiye değişiyor ben iki sezeryan oldum elime bi bardak çay veren olmadı rezil perisan oldum dikişlerim iktihap tuttu kanadı açıldı yani sizin yaşadığınız elbet doğrudur ama genel konuşmayın ve son olarak da 7 kat tabaka kesiliyor kocaman bir yarık açılıyor dinlenmekten zarar gelmez yani …
Babymom__ Ben de geçen ay sezeryan oldum. Hep yürümeye çalıştım ve bol bol sıvı tükettim özellikle su. Oturup kalkarken hafif ağrılar olsa da süreci daha hızlı atlattım. Hareket etmek daha faydalı.
Hryedz Aleynaz06 herkesın dogum hıkayesı farklıdır kımısı hemen ayaklanır kımısı acı esıgı dusuktur dayanamaz ben bol sıvı tuketıp ayaga kalktıktan sonra sureklı yuruyenlerdenım ve yurudukce agrılarımın daha azaldığını dusunuyorum 2. Yı olucam 3 haftaya ve yıne aynı seylerı yapıcam 3. Gun eve gelıp bulasık makınesı yerlestırmıstım kımseye muhtac olmayacağım bebegıme yetıcem kafasında ılerledım hep sukur kolayda atlatmıstım darısı 2 ye
Hatice_00 2gamze5 ben yatarken kalk yürü ve gez dendi yoksa iyilesemezsin dendi. Ve doğru kişiye değişiyor bünyeye göre değişir ama genelleme yapan sizsiniz ben değilim iyilesemezsin falan yazmışsınız ya o yüzden genelleme bu oluyo
2gamze5 Hatice_00 ben Belçika’da yaşıyorum burda iki gün ayağa kaldırmıyorlar bile suntayla yatakta kalıyorsun orayı bilemem doğrudur
staRmama Aleynaz06 bol bol kahve iç ben içmediğim gün resmen omzundan omurgamdan kalçama kadar berbat bir ağrı giriyordu. Bir de tereyağlı pekmez içmiştim o da bana güç kuvvet vermişti ve gaz çıkarmada faydası olmuştu.
Merve034 Hanımlar benimde bebeğim makat geliş oldugu için sezaryen olucam. Korse kullanımı için ne diyorsunuz herkeste farklı mı tecrübeleriniz nasıl