Selam herkese, ben de burada doğum hikayemi paylaşmak istiyorum.. En baştan beri normal doğum yapacağımı düşünüyordum ama son haftalara doğru en hayırlısı ne ise o olsun diyordum. Kötü doğum hikayesi hiç okumadım açıkçası ve doğum şekillerini de cok araştırmadım. 40.haftaya geldiğimizde saat 22.00 gibi sancılarım başladı. 1 saatte bir geliyordu başta saat gece 02,00 gibi bir anda 7-8 dk da bir geldi. Ve sonra nişanın geldi. Hemen hastaneye gittik. Hastanede açıklığım 2 cm cıktı. Ama bu sırada 5 dk da bir sancı geliyordu. Yürüyüş yaptım, pilates topu ile hareket yaptım. Sabah saat 8 e kadar sancılarımı yönetmeye çalıstım. Ancak cok yoruldum. Açıklıgım hiçbir şekilde ilerlemedi ve sabah 9 da yine 2 cmdi. Bebeğimin yüzü de dışa dönüktü . Doktorum travmatik bir normal doğum olabilir dedi. Suni sancı verip normal doğum için zorlayalım istersen dediler. Ama ne gücüm ne enerjim vardı. Ve sezeryan için anlaştık. İlk kez hayatımda ameliyathane ortamj gördüm. Herkes çok ilgiliydi. Sürekli benimle konuştular. Belden iğne vurdular ama hissetmedim bile gerçekten. Sonra yavaş yavaş uyuştu bacaklarım. Doktorum hemşireler sürekli konuştu benimle. Eşim de yanımdaydı elimi tuttu. Hiçbir acı hissetmedim. Çok geçmeden o muhteşem anı yaşadım 🥹 Bebeğimin ağlama sesiyle, eşimle ben de ağladım. Hayatımın gerçekten ama gerçekten en özel anıydı. Bebeğimi bize gösterdiler ve ten tene temas yaptırdılar. Fotoğraflarımızı çektiler. Sonrasında bebeğim ve eşim çıktı. Benim dikişlerim atıldı. Hiçbir şey hissetmedim ve o an çok mutluydum. Odaya cıkarıldıktan 3 saat sonra tek başıma yürüdüm direk. 6 saat sonra da gazımı cıkartabildim. Doğumdan 5 gün sonra da eşimle dısarı kahve içmeye çıktık yürüyüş yaptık. İlk günler sadece biraz dikişlerim sızladı o kadar. Onun dışında ağrım sancım olmadı. İlk günler sıvı beslendim ve sürekli kahve içtim. Hastanenin verdiği ağrı kesicileri attım. Benim için her şey çok güzeldi. Açıkcası sezeryan doğumun bu kadar güzel geçeceğini bilsem hiç normal dogum düşünmezdim😅 bosu bosuna yaklasık 12 saat sancı çektim ama vardır bir hayır diyorum. Bebeğim bu şekilde gelmeyi tercih etti. Ve bize hayatımızda unutamayacağımız o güzel anları yaşattı. Allah herkesin gönlüne göre sağlıklı bir şekilde doğum nasip etsin. Benden size tavsiye kesinlikle normal ya da kesinlikle sezaryan istiyorum demeyin. Ve kimsenin negatif doğum hikayesini dinlemeyin. Her doğum kendine özel. Bebeğiniz nasıl gelmek istiyorsa o şekilde geliyor. Ve en hayırlısı ne ise o oluyor. Şimdi bebeğim 45 günlük ve kucagımda uyuyor🥰 Allah isteyen herkese bu güzel duyguyu nasip etsin herkese kolay ve sağlıklı doğum diliyorum ♥️