adatuna Kızlar merhaba, Normalde reglim bittikten sonraki 8-10 gün arasında yumurtlamayı görüyordum ovulasyon testlerinde. Bu ay 17.gün yumurtlamayı görebildim. Eğer bu yumurta döllenirse adı geç döllenme mi oluyor? Buna mı deniyor?
Eldgrn adatuna 2 dakika önce adaatuna bildiğim kadarıyla 18 günden sonrası geç döllenmeye giriyor benim geç döllenme oldu ama ben tam yumurtlama günümü bilmiyorum doktorun söylediği ile tahmini bir günüm var Ben 25. günlerde yumurtlamışım 38 gün zaten 5.67 ile öğrendim 13 gün sonra yani 15 gün geç döllenmem vardı doktorum ona göre adet tarihimi düzenledi. Eğer ki gebelik şüpheniz varsa yumurtlamanın üzerinden en az 12 gün geçmesini bekleyip tahlili yaptırın eğer gebelik varsa ultrason da geç döllenme olup olmadığı anlaşılır
Sevgiiss adatuna normalde adetin 14 günü yumurtlama oluyor ama geç yumurtla olursa mesela 18. 20. 25. Hatta daha geç günlerde geç döllenme diyor doktorlar . İlk hamileliğimde 18. Gün çatlama görmüştüm ultrasonda uzun süre 4 gün geriden geldi . Ama sorun olmuyor sağlıklıysa adet tarihini değiştiriyor doktor . Benim değiştirmemişti mesela arada çok fark olmadığı için. Eğer farkedilemezse ve adet tarihi düzeltilmezse ilerleyen gebelik haftalarında bebek 1 2 hafta geriden geliyor gibi görünür sorun olur
Eldgrn adatuna Hayır şöyle dusunun yumutlama ayın ortasında olması gerekirken sonrasında mesela benim gibi 25. Günde oluyor. Doktorda ultrasonda gelişimine göre adet tarihini düzenliyor o kadar. Herhangi bir sağlık sorunu yasatmiyor.