Amanbedunya minikbebegim06 ahh ahh öyle doktora ben denk gelemedm bi 😄. Benim ilk doğumdaki Doktorumda bebeğide benide riske alıp 4 kg gelmeyen bebeği zorla normal doğurttu. Kızım doğar doğmaz da allah kurtardı anne yada bebek gidiyordu dedi hâlâ çınlıyor kulağımda
Amanbedunya Smeyye-0 benim doktorum eğer kordon dolanmasnı fark etseydi (gece gittim mesai saatini doldurmadan hastaneue gelmedi) o kadar zorlanmazdm. 4 kg iri idi çatı muayenesi yapılmamıştı çok zorladı normal olsun diye . Kendini korkutma sakin kalmaya çalış. 36. Haftadan sonra acve hurması tüketmeye başla aksak gebe yürüyüşü ahududu çayı ananas bunları dene. Beyaz ekmek hamur işi paketli gıda kesinlikle tüketme kuruyemiş meyve tüketiyorm ben çoğunlukla. Ekmek yememeye çalışıyorum . Benim 2. Bebeğimde şuan iriymiş ama herşey olacağına varır. Bi hadsiz yüzünden boşuna stres yapma kendine de bebeğe de
Amanbedunya Smeyye-0 benim kızımda 38 haftada 4 kg olmuştu. Bak gerçekten çok kötü bir doğum tecrübesi yaşadım kadın doktor ile. Asla da gitmeyi düşünmüyorum bi daha erkek doktorlar çoğu zaman daha naif kibar yaklaşıyor. O kadar kötü olmasına rağmen yine de doğumu düşünmemeye çalışıyorm. Kendine sıkıntı etme akışına bırak mümkünse doktorunu da hemen değiştir. Yazıl günah eziyet etme kendine
Amanbedunya minikbebegim06 çok teşekkür ederim 🙏🏻 4 yıl geçti hâlâ tedirginm korkuyorum aklıma geldikçe ama bi yandan da doktoruma güveniyorum hep diyo bu başka bir hikaye çok daha iyi olucak rahat ol kız sen 4 kilo çocuk doğurmuşsn bunu hayli hayli yaparsın diye rahatlatmaya çalışıyor 😄😄
Cnhavva Smeyye-0 doktorun gereksiz olumsuz konusmus bence bebegin kafa kemikleri ayri suan dogumda o bingildaklara dogru kapanip biraz küçüluyo bide kuyruk sokumu falan da aciliyo doguma yardimci olmak için sonucta dogum kendiliginden olmasi gerektigi gibi gelisen dogal bi olay ayrica nefes uzmani ceneyle rahim arasinda bag var ceneniz ne kadar rahat olursa kasmazsaniz dogumunuzda kolay olur demisti bence korkma doktorlarin gereksiz insani strese sokmalari iste
Cnhavva Smeyye-0 bide dogum aninda vucut hormon salgilamaya da basliyo simdi bi anda caninizi acitmis irkilmissiniz ama o an planli ilerliycek hormonlarin vucudun sana yardimci olucak bence korkma sen yaparsin
Hediyenuk37 Smeyye-0 ben ağrıdan istemeden kaldırdım, bana çok kizdilar ama çok şükür bebeğime bişey olmadı. Moralini bozma derim, benim başımdaki ebeler hep strese sokmustu beni, eğer senin doktorunda seni bu şekilde strese sokuyosa dokturunu değiştir derim.
Suffe Smeyye-0 sağlıkla gelsin İnşallah bebişiniz endişelenmeyin her şey güzel olacak İnşallah bu arada kilolu diyorsunuz ama kilolu bebekler daha kolay doğuyor genelde zayıf bebekler de normal daha zor oluyor bildiğim kadarıyla benim çevremdekiler öyle oldu yani
bebemvebenn Smeyye-0 ilk gebeligimde çatı muayanesini doktorum yapmamıştı bana pislik bir hemşire yapmıştı ve tırnakları uzundu . Genel olarak sessiz bir yapım var benim birşey diyemedim ama çok canım yanmıştı belli de ettim canm yandığını birşey olmadk merak etme dedi sadece . Allah’tan çok şükür birşey olmadı keseye ve bebeğe baktığında 3 cm acilmam vardı . Yani bunu yapan kişi doktorunuz değilse ne derse desin umrunuzda olmasın bence boş konuşmus ne kilolu bebekler doğuyor normal doğum ile sizinki okadar da kilolu değil Allah yardım ediyor doğumda . Etmese zaten ordan bir bebek çıkar mı 🥺🥺 tırnakları uzundu ve canım cok yanmıştı kanamam da olmjstu hatta hemen sonrasında hastaneden çıktığım da bir kerelik geldi kan sonra gelmedi ama baya cokdu . Sonrasında doğum yapacagm gün de bakilmisti ikinci bakan kişinin tirnaklarj uzun degildi ve çok hassas davrandı canım acimamasi için kendjni kasma bırak kendini bacaklarını aç kapatma bakacağım zaman dedi ilk dogumun mu olacak dedi evet dedim çok hassas davranmışti Allah razı olsun hiç de canim yanmadi bu ikinci defasında bakıldığında. Birinci bakan 34 haftalıkken bakmıştı Allah’a haval ediyorum kendisini inşallah yaşattığıni yaşatsın rabbim kendine . Allah iyi insanlarla karşılaştırsın gercekden bu süreçler zor maalesef
minikbebegim06 Amanbedunya kesinlikle her gebelik yeni bir hikaye inşallah sağlıkla kolaylikla gelsin bu bebeğiniz de 😊🌸
Marmadal Smeyye-0 sizi korkutmak yahut cesaretinizi kırmak için söylemiyorum ama doğum esnasında belki de 30-40 defa muayene yapılıyor. Kasılmalar arttığında muayeneler zorlaşıyor iyice. Doğum kim ne derse desin acılı bir süreç ama geçici bişey. O anda odak noktanız sağ salim doğurmak oluyor. Katlanılmayacak bişey değil, birkaç saat sürecek bir süreç sadece. Sezaryen de hiç kolay değil. O yüzden bence olabildiğince normal süreçte devam edin. Milyonlarca kadın doğum yapıyor siz de yapabilirsiniz kendinize güvenin 💪
Zuhal_Y Normal dogumlar yapan biri olarak şunu soyleyebilirm birsz dobra dobra konusacagim korkutmak istemem ama ona gorede karar verirsin. sancilarin baslayip suyun gelirse ve acilman olursa normal dogum baslamiş oluyor ve sunu sanci desteği ile gercekten kolay dogudabilirsnz. Tam aksine hic bir belirtiniz yokken size yatiş verilir ve suni sanci başlatilirsa iste ozaman gercekten cok zorlanir hatta acilmaniz olmazsa sancilari cektiginzle kalip sezeryan olursunz. Kendinize guveniyormusnz bir cati muaynesi sizi korkuttuysa caniniz acidiysa bundan kat ve kati sancilarinz olacak ve ilk dogumlar da bebek kilolu ise dahada zor olabiliyor. Birazda sizde bitiyor iş
Lilipuuut Smeyye-0 ben dahil herkese ezbere söylenen cümleler bunlar eskiden çatı muayenesi mi varmış herkes tecrübeli mi bu konuda hayatında ilk defa doğum yapan her kadın yaşar bunları üslubunu hiç beğenmedim doktorunun şip şak ameliyatını edp gitmenin derdinde sadece
startown Smeyye-0 doktorun üslubu ne kadar kaba.Ben olsam hemen değişirim doktorumu.Benim arkadaşım boylu poslu da değil bebeğinin kafası 39cm di kilosu 4.5 tu normal doğurdu.Doğum bambaşka bir süreç.Kasılmalar sancılar yön veriyor.Muayene gibi değil ki.Hiç panik olmayın.İmkanınız varsa doktorunuzu değiştirin.
Yorgunn_momy1 Smeyye-0 ilk gebeliğimdi çatı muayenesi olmadım açık olmak gerekirse bu gibi durumları tahmin etmiştim çünkü en ufak olayda hop sezeryan deyip atıyorlar kendini strese sokma doğum kolay normal doğum düşünüyorum diyorsan beni zorlayan sadece suni sancı olayı oldu doğum sırasında ıkınma vs. En kolayıymış diyorum hatırladıkca
Smeyye-0 Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum moral verdiniz inşallah bebeğim en sağlıkllı şekilde gelir doktorumun korkutttuğunu düşünşyorum kendime güvenimi kaybetmek istemiyorum 🙏🏻❤️