Gulguzeli11 Bugün tam 40 haftalık olduk, dünden beri nişanım geliyor, kontrole gittim, bir parmak açıklık var ama kanala inmemiş dedi, böyle olduğunda normal doğum olur mu, olursa ne zamana kadar uzar en fazla, kanala girmezse sezeryan mı oluyor🤔
Zehrayenianne Gulguzeli11 benim de ilk oğlumda önce nişanım ardından suyum gledi gittiğimde sancım yoktu 2 cm açıklık vardı ve bebek kanala girmemişti doğumum normal oldu bebek zamanla sancım gelince kanala doğru ilerledi tabi ki doktorunuzun ne karar vereceği çok önemli benim doktorum normal yapabiliriz dedi suni sancı ile sancımı getirdi ve bebeğim kanala girdi ardından vajinal doğum gerçekleşti Rabbim yardımcınız olsun sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı kolayca bu süreci atlatmayı nasip eylesin 🤲🏻
mlkkk Gulguzeli11 benim de suyum gelmişti bebek kanala girmemiş diyerek sezeryan oldum hem bebeğin kalp atışı ani yükseliyor gibiydi yada yükselen sancıydı bilmiyorum bi açıklama yapılmadı ben bebeğin kalp atılı artıyor sanıyordum ve çok çekersin bilmem ne dedi ebe açıkçası ilk doğumumdu kendi doktoruma da gidemedim ani geliştiği için bilmediğim bi hastaneydi yani tamamen cahillikten ve korkudan sezeryan oldu. Kendi doktorum 2cm açıklık var normal doğumu bekleyelim diyordu doğum günü 1cm dedi açılma zor olur bebek kanala inmez dedi başka hastane ve ebe yani sezeryancı bi hastaneyse bekleme taraftarı olmuyorlar siz ne istiyorsanız onu deneyin baktınız açılma olmuyor kanala inmiyor o zman sezeryan düşünün
Gulguzeli11 Zehrayenianne Amin inşallah, umarım öyle olur, şu an beklemekten başka çarem kalmadı, her şeyi de yaptım ama yok gelmiyor🥴
Gulguzeli11 mlkkk Doktorum normal yanlısı, 42ye kadar bekleriz diyor, ben de bekliyorum açıkçası ama artık çok yoruldum hem bedenen hem mental olarak.Bir de haftasını geçtikten sonra kakasını yerse korkusu başladı, umarım çok fazla bekletmez🙏🏻