Her gebelik aynı olacak diye bir şey yok. 2022 Aralık’ta 27+5 ama 24 hafta uyumlu erken doğum yaptım. Preklemsi+hellpp sendromu geçirdim. Karaciğer böbrek değerlerim 3binin üzerindeydi malesef o zamanlar tansiyon problemi yaşamadığım için kontrollerde 4 haftada bir olduğu için oğlumun son kontrolden sonra büyük ihtimal gelişimi durdu. Aniden gece lavaboya kalktığımda baş dönmesiyle beraber 20/12 tansiyonla hastaneye gittim. Aynı gün ameliyata alındım 1 doz ciğer geliştirici yapılmıştı ama kısa süre sonra ameliyata girince fayda etmedi. Kendim 1 hafta yoğun bakım tedavisi gördüm. Oğlum 148 gün Kartal Eğitim Araştırma’da yenidoğan yoğun bakımda kaldı. Ciğerleri hiçbir tedaviye en ufak yanıt vermiyordu sonra kaybettik.. Vefatının ilk senesinin gününde tekrar hamile olduğumu öğrendik, istiyorduk zaten.. Şuan hem özel hem devlet perinatoloji takipliyim. Bu hamileliğimde gebelik şekeri de çıktı. Şuan 33+6 olduk ve idrar tahlillerimde protein negatif çıkıyor karaciğer böbrek değerlerimde bir sıkıntı yok. Özeldeki doktorum daha onceden geçirdiğim için 29.haftalarda 24 saatlik idrar istedi onda da sınırın altında çıktı şuana kadar evde tansiyonlarimda da en yüksek 12/7 oldu ama genelde hep 9/5 çıkıyor. Evet psikolojik olarak çok zorlandığım anlar oluyor korkuyorum yaklaştıkça hep duam Allah’ım sağlıklı bir şekilde hastaneden evladimizla evimize dönelim oluyor. Diyeceğim o ki oldu diye yine olacak diye bir şey yok benimde önümde birkaç hafta var belki o haftalarda olur bilmiyorum ama en azından şimdi bir yanım diyor ki olsa bile çoğu organı gelişti zaten 2 haftada bir doktora gidiyorsun gelişim geriliği olsa fark edilir geç kalmazsin. Benim için psikolojik sınır 27+5ti ama şu haftaları görmek bile mucize benim için 😊 Mesela arada ani kasılma herhalde ya da sancı giriyor onları bile bilmiyorum sancı nasıl bir şey kasılma nasıl oluyor bu haftaları görmedim çünkü. Karnım bile değişik geliyor yine oğlum oluyor hareketlerini bu kadar net hissetmek hep farklı hissettiriyor