39+3 merhaba arkadaşlar sabah 9da hastane randevum vardı doktorum alt muanemi yapıcaktı ilk defa 2 cm dedi tahmini 1 haftaya gelir dedi ama öğlen 15:00 gibi suyum geldi arkadaşlarımla otururken ıslaklık hissettim önve lavobaya gittim normal idrar zannettim sonra bida oturdum baktım azar azar gelmeye devam ediyor bida gittim lavaboya busefer akıyordu baya sonra ped takıp eve geçtim eşime haber verdim işten geldi sıcak duşa girdim ağrım sızım hiç yok bu aradada ama suyum hala yarım yarım geliyordu sakindim herşeyimi hazırlayp yola koyulduk 16:00 hastaneye girdim doktorum doğum başladı dedi alttan muane edip
Yatışımı yaptılar nstye bağladılar hala suyum gelmeye devam ediyordu azar azar geldi bianda boşalmadı benim sancım yoktu gelip gidiyordu ama ben hiçbişi hissetmiyordum saat 20:00 gibi sancılarım yükselmeye başlıyordu ben yine bişi hissetmiyordum sadece kasılıyordu karnım ara ara kalkıp yürüdüm ara ara skuat çekiyordum o sıralar bende ebem ara ara gelip alt muane ediyordu açıklığı asla sölemiyordu motive ediyordu binevi ama hiç açıklığım yoktu hala 2cm di üzülmemem için sölememiş strese girmim diye 00:00 gibi hafif adet sancısı gibi ağrılarım gelmeye başladı ama hiç rahatsız etmiyordu
Ebem gelip kontrol ediyordu dokturuma bilgi veriyordu o sırada 00:01 gibi ağrının şiddeti artmıştı ama busefer bel ağrısı gelmişti belimi okşuyordu arkadaşlarım onların okşaması rahatlatıyordu yine çok şiddetli değildi adet sancısı gibiydi adet sancılarında bel ağrıısı yaşayan biriyim zaten ben ona benzettim binevi herkes çok şaşırıyordu nasıl hissetmezssin diye 02:00 ebem geldi son muane etti yine bana sölemiyor açıklığı ama kapıda arkadaşımasölerken duydum açıklık önemli değil bizim için önemli olan kafasını dayamış olması bebeğin dedi o sıra doktorumu aramış doktorum geldi alttan muane etti benim o sıra sancılarım geldi busefer doktorum doğum başladı aşşaya iniyoruz dedi ben o sıra dayanamıyorum tuvaletim geliyor sanıyorum ama doktorum o bebek sakin ol nefes al ver dedi yani anlıcanız kabız olmuşssunuz ama yapamıyormuşssunuz gibi bişeydi yapmak isteyip
Çatala oturdum doktorum ıkınmamı istedi ıkındım ikinci ıkınmamda bebeğim dünyaya geldi sonra plesenta geldi ama onu hissetmedim hiç aktı su gibi geldi bebeğim son dakika elini kaldırdı oda beni yırttı kanamam oldu doğumum acısızdı sunisizdi ama dikişlerim benim canımı acıtandı bebeğim içimi yırtmıştı doktorum dayan çok gençsin güzel dikicem dedi dayandım dikti gerçkedende güzel dikti sorunsuzdu
Hiçbişey korktuğum gibi değildi herkes çok şaşırmıştı yarım saat sancı çekmeme sadece :)
Ben yürüyüş yapmadım sadece merdiven inip çıktım youtubede doğum yapmadan bir gün önce ece vahapoğlu doğuma hazırlık egzersini yaptım sadece birkere yaptım platesle faydası oldunu düşünüyorum açıklık olmadı ama bebeğimin kafası tam kanalda dayandığı için doğum bianda başladı kesinlikle öneririm denemelisinizz :)))