Momellaa Kızlar bu posta bebişi tombiş doğanlar ne yediklerini yazabilir mi . Ortak bir besin elbette vardır oğlum zayıf doğmuştu doğum esnasında çok yoruldu ve ben bundan cok etkilendim şuan 2.gebeliğim bir kızım olacak Allah nasip ederse o biraz daha tombiş doğarsa mutlu olurum fikirlerinizi bekliyorum ❤️
gdaslik Momellaa benim bebiş 3buçuk kilo doğdu şimdi de baya tombiş. Ben proteini çok tüketmiştim. Yani et balık baya yedim gebelikte.
Ebruperest Momellaa benim oğlum 4 kg 53 cm doğmuştu her gece yatmadan muz ve 1 bardak süt içiyordum. Ara öğün olarak muhakkak fındık ve ceviz tüketiyordum. Son aylarda da balık yağı kullanmıştım şimdi de 38+4 haftalık hamileyim bu bebeğim de kilolu.aynı şekilde besleniyorum ama biraz da genetik sanırım bende kilolu doğmuşum ☺️
Kubraalp67 Momellaa vallahi ne yersem yiyeyim asla bebeğim kilo almadı 2.330 gr doğdu hastaneden çıkana kadar 2200 e düşmüştü bile. Yani bebek nasibi kadar kilo alıyor bazen olmuyor 🤷
Booksandcats Benim bebişim çok tombiş doğmadı ama son haftalarda doktorum kilosu iyi kaşar, kuruyemiş tüketme çok kilo almasın normal doğum istiyorsan demişti
Booksandcats Momellaa aklımda kalanlar bunlar başka şeyler de saymıştı ama hatırlayamıyorum şimdilik 🫠 sağlıkla doğsun büyüsün inşallah 🫶
Rbdrmx İlk bebeğim 3.700 doğmuştu ve catim çok dar olduğu için bebek haznede kalır demişti Dr şimdi ikinci bebegimi de aynı şekilde beslemeyi düşünüyorum ❤️😄
gdaslik Momellaa haftasına göre normal kilosu ben 39+4 de 3buçuk kilo doğurdum. İlk kızım da 39+1 de 3410 doğmuştu.
Alpmom__ Momellaa Bence çok kafaya takmamak ve genetikle ilgili . Hamilelikte yasak olan şeyler dışında çok öyle dikkat etmedim . Ama normal günlük hayatımda da muz , fındık, süt , kaşara bayılırım. Galiba yine onlardan her gün tükettiğim için doktor şimdiden normal doğumu unut sen dedi . Bunları deneyebilirsiniz 🫠🫠
Melikeakkc Kilolu bebek sağlıklı zayıf doğunca sağlıksız mı oluyor annenin boyundan tutun kilosuna yediğine minyon mu uzun mı metabolizması herşey kiloyu etkiler sonuçta 2,500 kg doğsa da sağlıklı 4 kg doğsa da sağlıklı? belki ilk gebeliği olup bişey bilmeyen insanları zayıfmı kalacak çocuğum diye strese sokmanıza gerek yok böyle postlarla bence. Sonuçta bir kilo aralığı var ki sınırın altında doğsa bile emerek mamayla zaten kilo alacak gene sağlıklı olacak sonuçta sayılar çok mu önemli?
Rbdrmx Melikeakkc onu sormamiş ki Arkadaşımız canım ilk bebegimde sıkıntı çektim doğarken biraz daha tombik ve ele gelir şekilde beslemek için ne gibi besinler tüketmem gerek diye sormuş
Momellaa Melikeakkc hayır benim oğlum zayıf olduğu için doğum esnasında yoruldu ve acil sezeryane alınmasaydım kaybetme durumun vardı buda bende korku ve travma oldu kimin ne yaşadığını bilmeden boş boş yorum yapmayın . Benim için önemli olan direnci hanımefendi çok sükür sütüm gayet kilo aldırıyor doğana kadar ki süreç önemli olan
Melikeakkc Rbdrmx sağlık açısından soruyorsa tamam son aylarında son 3 ayında diyetisyenden destek alması daha faydalı olur sonuçta yemesi gereken bi kalori miktarı olacak kilo alması gerekse bebeğin tavukta balıkta bi gramı olması kazım en iyisini diyetisyen bilir bence
1Demett Htccndn muzlu süt dediginiz marketlerde olan mi kendin mi muzla sutu blenderdan gecirip mi veya fark eder mi ikisinden biri