Merhabalar kızlar çok şükür doğum yaptım ve anlatmak nasip oldu sizlere..
Cuma günü sabah hastaneye gittim zaten iki hafta öncesinden açıklığım üç cm ve adet sancısı gibi sürekli Sancım ve belimde ağrım hep oldu iki hafta boyunca son günlerde sıklaşmıştı ama maalesef sancılarım bir türlü istenilen seviyeye ulaşmıyordu doktorum 39 haftaya girdiğimde dört gün sonra suni sancı ile doğuma alacağını söylemişti hastaneye yatışım yapıldı açıklığımın dört cm olduğunu söyledi ebeler lağma yapıldı arkasından suni sancı takıldı saat tam 11 buçukta yarım saat sonra sancılar kendini belli etmeye başladı nst takıldı sancılar zaten sıklığını ve şiddetini artırmaya başladı yetmişlerdeydi sancı sadece iki kez 100 gördük yarım saat sonra nst çıkarıldı kalkıp çömelme hareketleri ve biraz yürüyüş yaptım sancılar daha da sıklaşmaya başladığında tekrar nst takıldı çok düzenli ve sürekli 100 gösteriyordu artık nerdeyse aralıksız sancı girmeye başladı o esnada bi tık zorlandım pilates yaptım saat 1 buçuk gibi açılmama tekrar bakıldı 7 cm olduğu söylendi bi on dk sonra diğer ebe 8 cm olarak ölçtü bu esnada tabiki ağrılar iyice sıklaştı suyumun gelmesini beklediler pilates topunda eşimin yardımı ile şiddetli zıplattılar ve çok şükür artık suyum geldi açılmam da 10 cm oldu doğumhaneye çıkardıklarında saat 14:05 civarıydı diye hatırlıyorum oraya gittiğimde de işeme pozisyonuna gelip ıkınmamı istediler bir kez yaptıktan sonra zaten sanki kakam var gibi hissettim hemen çatala aldılar ıkınmamı istediler sancı eşliğinde doktorum geldikten sonra tam hatırlamıyorum üç ya da dört defa şiddetli ıkınmamla saat tam 14:28 de kızımı kucağıma aldım o an her şey bitmişti zaten dünya benim kucağımdaydı sanki…
İnşallah doğum yapacak arkadaşlara biraz olsun destek olur manevi olarak bu hikayem bu arada benim ilk doğumumdu. Rabbim herkesi bir nefeste kurtulmayı nasip etsin inşallah 🙏