Gamze3406 Ayse3478 benim mecburi sezaryen doğumdu plasenta parkreata vardı, 38 adet zımba dikiş attılar, ama nem yatarken açılmasi olan bir çok hasta oldu risk durumuna göre normal doğumda olan vardı sezaryen de.
Hasibe-- Gamze3406 bı kaç kişiden geliştirici vurulunca bebek hareketleri azaliyormus böyle bişey yaşadınız mı bide devlet karşılıyor mu iğneyi
Gamze3406 Hasibe-- benim bebeğim hep aşiri hareketliydi iğne vurulduktan sonra 2 saat süren nst yarım saate düştü, evet devlet karşiliyor.
Sennu Hasibe-- yani evet bir tık bi yavaşlama var ama onların erken doğum riskinde koruması için önemli faydası olsun da yapacak bir şey yok..
Hasibe-- Ayse3478 ilk gebeligimde 24 haftalık doğum.yaptim.sezaryan ile 5 cm acilmam.vardi ama bebek ters değildi nefes alamaz dedi doktorlar vs vs şuan 2. Gebelik 34+5 gün sayıyoruz Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın
Ayse3478 Hasibe-- benimde bebek doğum pozisyonunda olurda doğum gerçekleşirse ne yapıcaklar o yüzden sormuştum inşallah bekler erkenden doğmaz
Gamze3406 Rosemihra 32+ da oldum 33+5 de doğum oldu. Yalnız bizde fayda göstermedi iğne malesef bebeğimin doğumda kalbi durdu masaj ve adrenalin iğnesi ile entübe edildi 39 gün kaldı yoğun bakımda
Gizm06 Gamze3406 çok geçmiş olsun şuan sağlık durumu nasıl? Ben de 25 haftalık doğum yapmıştım ciğer geliştirici yapılmıştı 2 doz ama meğer etkisi 14 gün sonra azalıyormuş doğduğunda kendi nefes alabildi ama tam 14. Gün kötüleşti entübe oldu kaybettim
Gizm06 Sennu 24 saat arayla 2 doz şeklinde yapılıyor ama 2 dozdan sonra yakın zamanda doğurmazsanız doktorun tercihine göre doğumdan 24 saat önce kurtarma dozu dedikleri 1 doz daha yapılabiliyormuş bu arada ciğer geliştirici dedikleri bildiğiniz kortizol iğnesiymiş
Sennu Hasibe-- benim de ani gelişti iki gün önce kanama ile gidince bi de sancı çıktı koruma amaçlı yapıldı iğne baya yakıyor vurulurken hareketleri bugün daha iyi çocukların tabi ağır bi iğne çok normal etkilemesi Allah a emanetler inşallah bir zararı olmaz diye duadan başka çaremiz yok ..
Hasibe-- Sennu teşekkürler bu zaman kadar çok mücadele ile geldik Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ilk gebeligimde de vurulmustum ama o stresle hiç hatırlamıyorum. Bile
Deniz4848 24 saat ara ile 2 doz vuruluyor Bebek hareketleri biraz yavaşlıyor , şekeriniz varsa ölçüyorsanız vs o da tavan yapıyor sonra düzeliyor
Kaderkks Sennu Kaçıncı haftada vurulduğumu bilmiyorum ama 2 doz yapıldı 37. Haftada doğum yaptım 3.580 gr doğdu oğlum bir gece hastanede kalıp çıktık