Merhaba size başımdan geçenleri anlatıp bana yardımcı olmanızı istiyorum lütfen bebeğim için. Olay Medipol Bahçelievler hastanesinde yaşandı. Başka hekim tarafından bronşiolit tanısı konulan bebeğimi yoğun bakıma yatırmak istedi nöbetçi çocuk doktoru Bende bunu duyunca özel hastanelere güvenmediğim için Cerrahpaşa’ya gitmek istedim. Bu arada saat gece 12 civarıydı. Kucağımda 40 günlük bebek hava buz. Doktor da bana “tabii ki gidebilirsin ben seni bilgilendirmekle hükümlüyüm, ama şimdi oraya gideceksin stajyer doktoruna denk getireceksin bebeğini ordan oraya süründüreceksin yine de tercih senin” diyerek orda tutmaya çalıştı bizi. Ben ağlayarak yoğun bakıma yatırmalarına izin verdim bebeğimi ama asla içim rahat değil. Eve gittik geldik aradan 2 saat geçti Ben bebeğime süt getirdim ve görmek istedim. Gördüğümde bebeğin sadece damar yolu açılıp kan alınmış, tıkalı yavruma hiçbir şey yapılmamış. Nedenini sorduğumda bana kan sonuçlarını bekliyoruz dediler. Sadece beslediklerini söylediler. Çocuk aşırı tıkalı ama. Çıkarın çocuğumu Dedim ve doktorun odasına girdim neden bebeğe ilk müdahale yapılmadığını ve tıkalı olduğunu söylediğimde “aa yapılmamış mı durun bi arayım” dedi bu rahatlıkla. Bebeğim kucağıma bi geldi o kadar tıkalı ki size anlatamam. Nefes alamıyor çocuk. Bunlar kan sonucunu bekliyorlar hâlâ Daha da sinirlendim tartıştım oradakilerle kimse de bana bir açıklama yapamadı. Biz vakit kaybetmeden Cerrahpaşa’ya gittik bir kaç saat sonra. Bakın bebeğin nabzı o kadar yüksek ki, solunumu aşırı sıkıntılı o yüzden iki gün boyunca beslememe izin verilmedi Çünkü hızlı solunumdan dolayı ciğerlerine süt kaçabileceğini söylediler. Durum bu kadar ciddiyken nasıl ilk başta o Medipol hastanesi bebeğimin solunumuna bakmadan besleyebiliyor? Böyle böyle mi bebeklerin durumları kötüleşip daha çok kalmasına sebep oluyorlar? Ki doktor ben ilk geldiğimde bana sakinleştin mi bi 7-8 gün burda diye de kahvesini yudumlayarak bilgi vermişti bakın daha hiçbir şey belli de değil hani. Şimdi soruyorum size ya daha kötüye gitseydi? Ya ben fark etmeseydim? Ya çıkarmasaydım çocuğumu ordan? Cerrahpaşa da neredeyse 20 hekim değerlendirmiştir, yoğun bakımlık olsa illa ki biri bunu söylerdi, gerçekten düşündükçe çok sinirleniyorum. Psikolojim bozulmuş durumda. Yavrumun yoğun bakımda ki görüntüsünü aşamıyorum. Çok kötü oldum. Ne olacak şimdi? Ben ne yapmalıyım? Lütfen sesimi duyurun. Allah bilir kaç bebek gerek olmadığı halde yatıyor orada. Hiç değilse gidip denetlensin. Özellikle o doktor denetlensin. Biz 5 gün acil serviste yattık. O doktora ben burada serviste yatmak istiyorum diyince bir de bana servisimiz yok dedi Bir hastanenin nasıl çocuk servisi olmaz. Yoğun bakıma almak için elinden geleni yaptı. Lütfen bana ses olun. Bu hastane denetlensin. Bu yaptıkları yanına kalmasın.