Bu konu canımı çok sıkan bir durum özellikle annelerin bilinçli olması gereken bir konu olduğu için ayriyeten önemsiyorum bu yüzden bir kaç şeyde ben söylemek istiyorum. 30 milyon kelime Dr dana suskind diye bir hanımefendinin yaklaşık 300 sayfalık bir kitabında çocukların beyin gelişimi için en kritik 3 yılın öneminden bahsediyor. Bu sürede ekranla büyütülmemesindende bahsediyor. Öğrenme güçlüğü , dikkatini verememe , dikkat eksikliği gibi sorunlara sebeb oluyor. İlk üç yıl anne bebek iletişiminin ne kadar önemli olduğunu anlattıkça anlatıyor örneklerle. O yüzden bir anne çocuğunu ekransız büyütmeye çalışması o kadar önemli ve değerli ki diğer annelerin bunlara karşı tavırlarını sevemiyorum yok teknoloji çağında yaşıyoruz yok TV siz mümkün değil gibi söylemlere gerek yok yapan var ve mümkün benim yeğenlerim ve çevremdeki neredeyse her çocuk ekran TV tablet telefon çizgi film ile büyüyor ve onlardaki değişimleri çok net gördüm daha liseye dahi başlamamış yeğenim erken ergenliğe girdi tanısı almış uzman tarafından bu çocuk hep yaşından büyük şeyleri öğrendi buna cinsellik dahi ne yazık ki , diğer yeğenlerime bakıyorum telefon bağımlısı olduktan sonra hep bı hırçın laf dinlemez , normal oyun oynamaz sadece telefon ile oynamak isterler fiziksel becerileri gelişmiyor vs vs . Tek bir yengem çocuklarını ekrandan uzak büyüttü onlara bakınca işte normal çocuk bunlar diyorum ve bir şeyleri çok çabuk öğreniyorlar algıları çok açık. Yani sevgili anneler biz bunları söylerken inanın kendi çocuklarımız için istediğimizi sizin çocuklarınız için de istediğimiz için söylüyoruz onlar için en çok siz üzüleceksiniz. Otizmin bu kadar yayılması hiç normal değil.