Kizlar okadar çok etkileşim halindeym ki sizlerle. Doğum hikayemi paylaşacagima inanamıyorum.
Gece 4 ten beri 15 20 dk arayla kasiklarmdan sancı geliyordu aynı adet sancisi. Ben nirmalde adet sansica dayanikli olduğum için doğum sancısı olduğunu anlamadim. Neyse uyumadım gece 4 saat sancı şıklığını takip ettim 10 dk da bir 3 dj sürüyordu. Sonra ılık duş aldım sancım devam ediyordu doktora haber verdim. Kontrole gel dedi.
10.30da hastaneye geldim nst girdik sancım 45 perde düşük ama düzenli ve ben kivraniyorum. 3 cm açıklık. Sonra yatış verdi evim biraz uzak diye. Nst bir ebe bir doktor sürekli alttan muayene ederek uyardı. Çok ağrım arttı. Odaya alıp bebek besinsiz kalmasın diye serum verdi. Sancım geldikçe pilates topunda hafif zipladim yatak başlığına tutunup oturup kalktım. Sancm durunca durdum çünkü çok yoruldum ve uykusuzdum.
Neyse kendi sancım çok artmaya başlayınca doktor yeniden alttan muayene etti açıklık saat 13.30 gibi 7 cm olmuştu doktora ben dayanamıyorum artık dedim valla epidural yapın normal dogruyaym dedim. Doktor bakarız diyo ama aynı zamanda tetikliyor muayenemi birden suyum patladı. 10 cm oldu. Ikın diyolar ıkınma gelmedi dedm yok sen ıkın başını görüyorum dedi. 7-8 kuvvetli ikinmada kızım çıktı artık. Açıkcasi sancidir açılma durumudur uğraştırıcı ve acı vericydi ama işin büyük kısmını evde hallettm bekledim işimizi kolaylaştırdı ve ben ağlamadan bagirmadan doğum yaptım. Acı çok hissettm ackcasi ama çok da dua ettim. 2 haftadadir pilates topu hurma ve Meryem Ana otu duaların meyveleriydi gercekten kolaylaştırdı. Ikınma 30 dk surdu ve kızım kucağımda 💖 rabbim herkese kolay doğumlar nasip eylesin canım annem hep yanımdaydı. Beni rahatlattı. Eşim arada bir yanıma uğradı çünkü onu çok arıyorlar telefon konuşmaları beni sinir ediyordu acı çektiğim için. Sizde tavsiyem yanınızda telefonla sürekli konuşan birini bulundurmayn kendinize ve bebeğini,ze odaklanın.