Bende de enfeksiyon çıktı 2 tane 10 gün arayla kullanmalık suya karıştırmalı bir antibiyotik ve iki tane de fitil verdi. Gebelikte antibiyotik kullanılmaz diye bir kural yok. Her ilacın gebelik kategorileri var. Doktorlar da genellikle b kategorisi antibiyotik yazıyor. B kategorisi çocuğa etki etmeyen ilaçlar. Bebek enfeksiyon ilerlemesi ile daha çok zarar görür en azından burda kanıtlanmış bir zararı olamayan antibiyotik veriliyor. O yüzden doktorunuzun tavsiyelerine mutlaka uyun. Bol bol su içmek en önemlisi enfeksiyonun vücuttan atılması için. Su şişesine limon salatalık gibi meyveler katıp tüketebilirsin. İçtiğin suyun porsiyonunu ölçmek adına matara temin edebilirsin veya 1.5lt lik sulardan alabilirsin. Ben 1.5 litrelik su alıyorum iki tane içmeye şartlıyorum kendimi. Kışın çok hareket olmadığı için insan çok susamıyor ama bu süreçte içmek zorundayız. Hem enfeksiyon hem de bebeğin amniyon sıvısı hergün yenilenmesi gerekiyor yoksa onda da sıkıntı çıkmaya başlar. Bu da bizim su içmemiz ile oluyor. Bazen litreyi tamamlayamadığımda mısır patlatıyorum tuzlu olduğu için baya su içiriyor 😅 inşallah kolayca atlatıp sağlıkla kucağına alırsın 🌺