1.) Bebeğinizi yalnızca anne sütü ile besleyin eğer yetmiyorsa (probiyotik ve balık yağı içeren mamaları tercih edin örn; {(Hipp combiotic kullandım) ve aşırı memnunum. katkılı şekerli şu popüler olanı kullanmayın aşırı gaz yapıyor}
2.) Mama verecekseniz muhakkak soğuk olmamasına dikkat edin çok ciddi gaz yapıyor. Elinizi yakmayacak sıcaklıkta olsun eğer termo ölçücü var ise 37-40 derece idealdir
3.) Bebeğinizin beslenme sıklığı 2 saatten önce olmamalıdır.(Çooook önemli bir madde) (Bebeği ağladığında aç olduğunu düşünerek hazımsızlık çeken bebeklere üst üste meme ve mama verir anneler. Bu hataya düşmeyin)
4.) Belden aşağısını sıcak tutun, ayağı sıcak olsun
Ben oğlumda Kiraz çekirdeği kemeri ve patiği kullandım ve aşırı işe yaradı. 😻
5.) Mutlaka ama mutlaka Reflü yatağı alın sindirimine çok yardımcı olacaktır.
6.) Kucağa alışır hep yatağına yatırırım düşüncesinden kesinlikle uzak durun bebeklerin en en güvenli yeri sizin kucağınızdır koynunuzdur. Kuzey Avrupa’da ve bizim de ülkemizde yayılan bu uyku eğitmenlerinin çoğu yatakta ağlatarak uyutma metodunu kullanıyor aslaaa onlara güvenmeyin.
Bebeğinizle bol bol koyun koyuna uyuyun hem ürettiğiniz oksitosin ile sütünüz de artacak.
7.)Emzik kullanmaktan çekinmeyin. Damağı alışır damak şekli bozulur diye düşünmeyin (acente soothie çok popüler ama maalesef bebeklerin çoğu onu tutmuyor) onun yerine yine avent ultra soft tavsiyemdir harika bir emziktir annelere onu tavsiye ederim.
8.) gaz damlalarından elinizden geldiğince uzak durun doktorunuz önermedikçe kullanmamaya çalışın. Onun yerine mamasına 4-5 damla ebebekte satılan bu saf zeytinyağından damlatın. (Zaten gaz damlalarının içinde bol miktarda zeytinyağı var korkmayın)
9.) Gündüz bebeklerinizle vakit geçirmeye çalışın çok fazla uyutup gece uykusu almasına izin verin ki sizin de uyku probleminiz olmasın.
10.) Yedikleriniz çok önemli fazla asidik beslenirseniz yani gazlı içecekler sizde gaz yapan gıdalar nohut fasülye lahana vs. Bebeğinize verdiğiniz süt asidik olur buna dikkat etmeye çalışın.
11.) her emzirmeden sonra mutlaka ama mutlaka bebeğinizin ağızdan gaz çıkarmasını sağlayın 5 dakika boyunca beline ve sırtına masaj yapın.
Yenidoğan yoğun bakım hemşiresi ve Bir anne olarak Benim tavsiyelerim bunlar.
Sizin de tavsiyeleriniz varsa yazalım ki annelerimize rehber olsun
Tüm güzel annelerimize sağlıklı bir doğum diliyorum.
🌸🌸🌸