Ben eldiven giydirmedim , tirnaklarini törpülerdim tabi çiziyordu suratini bazen ama yine de eldiven kullanmadim bide yaz bebesiydi. Hatta doktorumuz klimanız varsa klimalı ortamda dereceye bakarak tutun dedi bebekler sıcaktan daha çok hasta olurlarmıs biz eve geldik klimamiz hiç kapanmamistir uyurkende açıktı dereceyi kontrol ederek tabi hiç bişeyde olmadı allaha şükür
Kundak ilk zamanlar yaptim kendini güvende hissetmesi açısından çok sıçrardı uyanirdı kundakliyken iyiydi ama çok yapmadim kundagı oyuzden alışmadı,
Emzik doğar doğmaz verdim bence gerekli yani kurtarıcı olabiliyo diyeyim ama benim bebişim 2 ay belki emzik almıştır kendi kendine bıraktı😂 şuan 4 aylığız
Bebek gazı için de clinikid diye bi masaj yağı var trendyoldan bakabilirsin ondan aldım duş sonraları veya gazlı olduğu anlarda hemen sürüyorum bence işe yarıyo , biagai damla kullanıyorum doktor tavsiyesi ile
Bir de gaz kemerleri oluyo kiraz çekirdekli onu karnına sarıyorum işe yariyo mu inanin bilmiyorum o an ne olursa yapmaya calisiyorum çünkü😂
Dedikleri gibi duş almasını rutin haline getirmek lazım özellikle yaz bebesi ise her gün yıkardım ben yatmaktan sırtları da yanıyodu kuzucuğumun oyuzden 😌
Süt için bol su içmelisiniz ve dinlenmek diyolar , süt arttirici anne çayları da olabilir.
Pişik olmaması için de olmadan pisik kremi kullanın diyolardi yalnış mı bilmiyorum ama ben o şekilde bi süre kullandım pişik falan da olmadık.
İlk yenidoğan zamaninda yani 1 ay genelde pamuk kullandım ıslatıp silerdim sonra yenidoğan ıslak mendiline geçmiştim tabi yıkamak vs en iyisi bence
🌸