Sibelina01 merhabalar bende Aysel hanımda doğum yaptım ( çok uzun bi yazı oldu kusura bakmayın) kızım suan 2,5 yasında. Size bilgilerimi aktarmak istiyorum sizde üzülmeyin sonra.
Doğuma kadar hersey mükemmel aysel hoca isinde cok iyi bi doktor herseyi arastırır hic biseyi atlamaz çok ıncık cıncık herseyi kontrol eder bebege cok iyi bakar karnınızdayken o kadar sıcak kanlı ki bi abla gibi gercekten her muayenede kendimi bebek gibi hissediyorum cok tatlı esprili enerjik bi kadın. Hamilelikte süper dediğim gibi.
Daha sonra ben evi boya badanaya soktum doğum temizliğine kendi basıma giriştim bütün evi kendim yerlestirdim falan derken suyum azalmıs asla anlamadım 36. Hafta kontrolüm vardı geceden sancım tutunca gittik sabah ilk hastası beni gördü acil çağırdı kontroller falan bebeğin suyu %50 nin altına inmiş acil doğuma alındım. Tabi ki şok geçirdim yatış verdi zannettim önce neyse doğuma alındım şöyle söylim ameliyatta başkasının doğumunu bitmesini bekledim. Benden sonrada yan odada yine sezaryen yaptı. Ve zaten kontroller arasında da 10 dk ya geliyorum diye doğuma gidiyodu. Ve her randevunuzda aşırı bekliyosunuz çok yoğun hastası var. Doğumda asla ilgilenmedi benimle konusmadı hic biseye cevap vermedi. Önemli değil ağlıyodum zaten sürekli. Anestesi yapan kıza midem bulanıyo diye 5. Kez söyledim bak çok net hatırlıyorum basımda reels izliyodu. En son kusunca mudahile etti. Öncesinde tekrar doz vermesi gerekiyordu. O an hic bişey anlamıyosunuz yani hem şok hem acı hersey karma karısık. Dikişimi yapan doktor yaslıydı ve o cok ilgiliydi beni sakinleştirdi sürekli kızım kızım konustu bana cok iyi gelmisti insan bi destek arıyo. Bebek gelince ben 15-20 sn gördüm görmedim götürdüler. 4 saat kontrol ettiler öyle getirdiler. Ve ben 4,30 gibi ameliyattan cıktım gece saat 12.30-1 di ben hala bacaklarımı hissetmiyodum. En son kalkmak icin yalan attım hissediyorum diye sadece hafif karıncalanıyodu cok zor anestezi gecti. Ağrımı anlatmak bile istemiyorum ölüyorum sandım. Ve bu 1 hafta sürdü o kadar sezaryen gördüm en kötüsü bendim. Ağrı kesici istediğimde hemsireler öyle bi vurmus ki 5-6 kez ağrı kesici yaptırdım bacaklarım 3 hafta çürük mosmordu yan taraftan vurdular ama böyle bi çürük yok. Asla kimse doğum sonrası kontrole gelmiyor. İyi misin değil misin soran yok. Ertesi gün aysel hoca geldi karnıma hafif baskı uyguladı göğsüme baktı süt var mı diye ama öyle sıktı ki canımdan can gitti bağırdım aysel hocaya öyle söyliyim 😁 ay gece 3-4 gibi pansuman yapmaya gelen hemsireyi unutuyodum o bandajı bi cekti agda ceker gibi öbür tarafa gittim geldim 🤣🤣🤣🤣 öğlen 12-1 gibi çıkışım oldu ama ne gazı soran oldu nede büyük tuvaletimi ve bende bilmiyodum 1.5 hafta sancıdan öldüm meğerse tuvaletimi yapmadığım icinmiş. Ve o kadar yapmayınca özür diliyorum kabız oldum doğal olarak kayısı yiyerek zor bela yaptım. Dikişlerimi zorlaya zorlaya. Suan hala dikişlerimin başı şiş. Yani içinde bişey var gibi. Tuhaf duruyor sadece ortası düz. Aşırı aşırı aşırı göbeğim kaldı hemde çok. Doğumda asla 0 ilgi alaka. Ben baskasının dogumuna gidince şoka girdim. Zamanla anlıyosunuz size ne yaptıklarını. Hamilelik takibinde gözüm kapalı giderim aysel hocaya çok bilgili çok anlayıslı mükemmel biri tam bi anne. Ama doğum 0 . Benim tecrübem bu. Karar sizin
Bende 5+2 2. Gebeliğimi yasıyorum kesinlikle ilk bakcagım sey doğum süreci doktorda daha sonra diğer kontroller 🥲