12+5 te yaptırdım, fetal fraction %11 çıktı yani bebeğin dna ‘sının kanıma karışma oranı. Çok erken yaptırırsanız bu değer düşük olduğunda dna tam ayrıştırılamıyor ve bir daha kan alıyorlarmış. Bu tabi firmaya ve cihaz teknolojisine göre de değişiyor. İyi yazılım ve tanı teknolojisi kullanan bir firmada 10. Haftada da kesin sonuç çıkıyor fetal frac. değeri düşük olsa da.. Ben riske girmek istemedim 12+5 te yaptırdım.
3 firma araştırdım; Eurofins, panorama natera ve veritas my prenatal. Bunları doktorum önermişti. - Eurofins Fransa ya yolluyor; 370 € fiyat pazarlıkla
- Panorama natera Amerika’ya yolluyor.
- Veritas my prenatal Barcelona’ya yolluyor. 460 $ full paket, bi altı 420$. Ben Veritas’a yaptırdım, olumsuz sonuç ve kötü yorum görmediğim için ve cihaz teknolojisi konusunda ikna olduğum için bunu seçtim. Bir de 5 günde sonucum geldi. Amerika’ya yollayan firmayla bunun arasında kalmıştım, Avrupa daha yakın olduğu için ve sonuç daha hızlı çıksın, kan daha az yol gitsin diye bunu seçtim😄 (Panorama için birisi 2 hafta sadece kanın yolculuk yaptığını yazmıştı ama bu o kişinin tecrübesi de olabilir, siz içinize sineni yaptırın bence) Firmaların ismini arama motoruna yazıp şikayet yazın ve okuyun.
Cinsiyetle alakalı da ; firmaya doktorunuzun bilgisini vermeyi unutmayın. Sağlık bakanlığı tarafından , ailelere cinsiyet söylemek yasak olduğu için; size sadece raporu yolluyorlar, doktorunuza cinsiyetli raporu yolluyorlar.
Benim tecrübelerim bu şekildeydi. Hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallah🙏🏻 Sevgiler