Aysolin Merhaba kizlar, internette arastirdim ama asla bununla ilgili bi bilgi bulamadim. Diyelimki 32.haftamda doktorumdan calisabilir raporu aldim ve 37. Haftama kadar calismaya karar verdim. Bu surec icinde diyelimki hasta oldum soguk alginligi falan gibi herhangi bisey. Bi kac gunluk normal istirahat raporu alinamiyor mu? Alinamadigina dair bazi seyler duydum da daha önce boyle bi bilgi edindiniz mi?
YesimAykut Aysolin hiçbir şekilde yıllık izin, rapor alamıyoruz, ben de dün aldım çalışabilir raporunu, aktif çalışmak lazım yani, yoksa analık izninden düşüyor yıllık izin bile olsa düşüyor analık izninden
gezentianne Aysolin Çalıştıgınız şirkete göre değişir bizde alınıyor son haftaları raporla geçirenler biliyorum ben de almıştım ilk gebeliğimde 1-2 gün. Yıllık izin bile kullanan olmuştu. Ama yıllık izin doğumdan sonra kullanacağım için bozmamıştım ben hiç. Rapor bozmuyordu ama yıllık izin düşüyordu doğum sonrası yıllık iznin varsa ondan düşüyordu.Doğum izni 112 gün normal 28 gün sendikal izin toplam 140 gündü. Özel sektördeyim ama demek ki durum değişiyor. Saçma geldi hiç hasta olamaz mı çalışan gebe 🙄
Ayselcam Aysolin Bende çalışabilir raporu aldıktan sonra dönem dönem bazen 2 günlük bazen 3 günlük hatta yanlış hatırlamıyorsam 5 günlük bile rapor aldım. Aile hekimliğine gidip bugün işe gidemedim kendimi iyi hissetmiyorum dedim doktor rapor verdi. Çalışamaz raporumu da 2 gün önce aldım doğumu bekliyorum. Analık iznimden de düşmedi aldığım 2-3 günlük raporlar bu arada kurumsal bir firmada çalışıyorum.
Elifcc Aysolin memursanız kesinlikle doğum sonrası izninizden düşünüyor diyebilirim 32 den sonra ister izin al ister rapor al direk düşüyorlar
gezentianne YesimAykut Allah alaah şirketten şirkete değişiyor demek ki bizde 37′ye kdar yıllık izin raporla geçinen biliyorum
Aysolin YesimAykut ya cok sacma bi uygulama degil mi :( yillik iznin düştüğünü biliyorum ama 2 3 gun rapor bile alamamak hic mantikli gelmedi :(
Aysolin gezentianne dimi bende onun icin sasiriyorum hala yillik izin düşüyo izinden onu biliyorum ama hasta olunca nasil rapor alinamaz onu asla aklim almadi bi arkadasim boyle oldugunu soyledi ama netlestirmeye calisiyorum🥲
Aysolin Ayselcam ya gercekten mi bu yorum beni hayata bagladi suan ben de bi banka personeliyim birimimde uzun zamandir tek calistigim icin hic rapor kullanamadim 31 haftalik hamileyim asiri yoruldum artik. Kisa zamanda yanima bi personel atamasi yapilcak o kadar yoruldumki o geldiginde biraz rapor kullanip dinlenmek istiyorum. Mumkun olcak mi olmicak mi onu arastiriyorum :(
Ayselcam Aysolin bende bankacıyım aynı durumu yaşadım. Yanıma biri geldiği için rahatlıkla rapor aldım. Yanınıza biri gelmese bile rapor aldığınızda bölgeniz yada ik başka birini raporlu olduğunuz günlerde geçici görevlendirme yapar sizin olduğunuz yere. Siz onlara göre değil onlar size göre şekillendirsin mevcut durumu.
Zypfhm Ozeld alınan rapor geçerlimi acaba yoksa devletemi almak lazım para almk icnnbm ilk gebeligimde devlete almıştım özelde alırsam bir sorun olurmu