Meryykb01 bu felaket uykuları hemen uzamıyor. Ben ilk 3.5 ay üzerimde uyutmuştum çok gazlıydı oğlum. 4. Ay çok zor geçmişti atak uyku gerilemesi sonra ne zaman sakin dönemde olsak desteği bir tık azalttım. Hiç ayağımda sallamadım ama yatağında pışpış çok yapıyordum. Yanına uzanıp çok uyutuyordum. Her sakin dönemde destek seviyesini bir tık azalttım. Bu emzik olayı cidden sıkıntılı özellikle 5-6 aylarda ben de çıldırmıştım çünkü düşse eliyle alamıyor ağzından çıksa uyanıyor. Ben bunu uyuduktan hemen sonra emziği ağzından çıkartarak çözdüm zamanla emziksiz uykuya devam edebilmeye başlıyorlar zaten 7.ay gibi eliyle kavramaya başlıyor. Yatağına 3-4 emzik koyabilirsiniz,1 i elinin altına koyarsanız belki ağzına götürebilir. Sallamak yerine de önce pışpış sonra tamamen desteksiz deneyebilirsiniz. Bunların hepsi süreç, zaman alabilir ama önemli olan zaman içinde ihtiyaç fazlası desteği kesmek bence. Benim oğlum şimdi 15 aylık yatağına yatırınca kendi kendine uyuyor. gece birkaç kere kalkıyor su içiyor geri uyumaya devam ediyor. 7. Aydan beri odası da ayrı, o da uyku kalitesini arttırıyor bence