Ayse2133 ben ilerlediğine inanıyorum çünkü benim 37. Haftada 1 cm açıklığım vardı 39. Haftaya kadar bekledik ananas hurma her türlü şeyi denedim ilerleme olmadı 39. Hafta gittiğimde zar sıyırma işlemi yaptı doktorum o şekilde 2 cm oldu ama yine ilerleme olmadı 40+3 de suyum geldi nişanımla beraber doktora gittik hala 2 cm idi o şekilde yatışın yapıldı hatta benimle ilgilenen ebe ilk doğumun açıklığın ilerlemiyor için de dar senin doğumun muhtemelen 24 saati bulur sezaryene bile dönebilir dedi beni nstye bağladılar otu suya koyduk nstden ayırmadan açıklığım 6 cm olmuştu ebe hemşireler herkes şok oldu ben yanımda pilates topu götürdüm duş alırım diyordum hiç birini yapmama fırsat kalmadı gece 3 de yatışım yapıldı gece 5.47 de oğlum doğdu ama dediğim gibi inanç kesinlikle ben otun işe yarayacağına çok inanıyordum bide çok saçma gelecek ama işten ayrılmadan 1 hafta önce bi ablam ayrılmadan yanıma gel sana el vereyim doğumun kolay geçsin demişti inanmadım çok ama gitmek geldi içimden ona da birisi yapmış hiç sancı çekmeden doğurdum ben dedi sadece bana sarılıp doğumun kolay geçsin dedi 3 kere ona da inanıyorum açıkçası