dudu-1 sezeryan öncesi imzalar atılır sizden kan alınır üzeriniz değiştirilir serum takılır sondanız takılır kana ihtiyaç varsa kan temin edilir ve ameliyat için gidersiniz belden iğne vururlar yarı baygın olmak isterseniz, tüm isterseniz burundan hava ile uyutulursunuz ve ameliyat devam eder, ameliyat bitince sizi odaya getirirler yarım baygınsanız sizi yavaşça koyarlar, tüm baygınsanız uyanın diye birden yatağa atarlar, 6 saat yemek içmek yasaktır hemşire 3 kez ara ile yaranıza gücüyle basar acılı bir işlem, 6 saat sıcak kum turbası konulur. Kabız olma diye popodanilaç verilir, kan akışı için alttan parmak atılır baldırdan iğne yersiniz saat aralıkları ile ağrı kesici takviyesi olur. 6 saat sonu sonda çıkarılır ve yürüyüş yapman istenir katı beslenme diye uyarır hemşire katı beslenirsen kabız olursun oda hemoroid olur. Gaz çıkarman lazım ilk gün hastaneye kaçta yatış yapıldıysa 3.gün de o saatte çıkarsın, 3 günün sonunda toparlarsın. Ben ilk doğumda 1 hafta toparlanamadım, 2.doğumda ilk gün toparladım öyle canım , süte gelirsek te iki gebeliğim de de hemen indi hiç beklemedi bebeğim hemen aldı sütü