myangelson Alpgmz Diyarbakır’daki doktor dediğinde aldim başladım bende işte magnezyumu devlette yazdılar magnorm olarak hala kasılma gibi his oluyor ama bebek toplanması da olabilir tam anlayamıyorum bebek bıraz küçük olduğu için. Progestani doktor sabah akşam ağızdan demişti çünkü enfeksiyon sıkıntı oluyor bende enfeksiyon olmaması adına ağızdan kullan dedi. Perinatolojiye gittiğimde de günde 1 kullan dedi şuan perinatolojinin dediği ile ilerliyorum Perşembe günü kadın doğuma randevum var umarım güzel bir uzunluk duyarız izine gideceğiz çünkü 🥲 şuan 21+4 haftaligiz 19+5 de detaylıya perinatolojiye gittim o zaman 45mm falan çıkmıştı uzunluk 1 2 haftadır progestan alıyordum o zamanlar. Öncesinde 16. Haftada 30 18 de 37 ölçülmüştü yanlış hatırlamıyorsam. Sanırım progestanin baya faydası oldu kullanmaya başlayınca. Uzunluklar iyi gidiyor çok şükür inşallah hep böyle olur. Benim ilk hamileliğimde 19 da açılma kısalma oldu 20 de 8mm ile serklaj 21 de 4mm ile tekrar serklaj. Şükür sıkıntı yaşadığım haftaları atlattım Rabbim sonuna kadar böyle gitmeyi nasip etsin hepimize 🤲🏻 Serklaja rağmen erken doğum çoğunlukla acillerde oluyor önlem amaçlı atilanlarin 5 kişiden 4 ü zamanında doğum yapıyor genelde
Alpgmz myangelson rahim uzunluğuna gayet gayet iyiii maşallah 🥰 benim de şuan 36 14 haftaligim inşallah bu şekilde ilerleriz. Benim ilk hamileliğimde 12. Haftada atıldı öncesinde erken dogumum yoktu ikiz gebelikti doktorum önerdi hayatimin en büyük pişmanlığı serklaj… 19. Haftada açıldı tamamen tuvalete bile gitmeden 26+4 de 2019 yılında doğum yaptım bir oğlum 50 gün yaşadı diğeri 75 gün sonunda kuvozden çıktı 🥰 çok zorluklar yaşadık sizinde hikayenizi yeni okudum eski gönderilerde çok iyi anlıyorum sizi ama serklaj her zaman da önerilmiyor maalesef. İnşallah dualarda buluşalım. Görürüz gorucez inşallah o günleri 😊
myangelson Alpgmz evet şuan çok iyi Allah’ın izniyle inşallah hep böyle devam eder. Benim acil serklaj durumu aslında birden oldu 19. Haftamda aniden tansiyon yükseldi tuvalette nisanim geldi devlet acile gittim ve doktor vajinal muayene etmeden bu haftada nişan gelmez normal akintidir o dedi. Tansiyon yüksekliğine de ben birşey yapamam diyip gönderdi. 2 gün sonra özele gittiğimde hakliymisim nişan gelmiş ve acil serklaj atılmıştı serklajli olduğum halde sürekli sancı kasilmalarim oluyordu yattigim halde bebek aşağı iniyordu doktor da pek umutlu değildi bu durumdan. 26 haftalıkken yoğun akıntıyla ve doğum sancilariyla bayramda acile gidince yine birşey yapmadılar gönderdiler hafif enfeksiyon var diyip gönderdi fitil verdi sadece nst bile bağlamaya gerek görmedi. 2 gün sonra kanamalı akıntıyla özele gittim doktor hemen hastaneye yatırdı sancı ve enfeksiyon için ama 26+5 de doğum yaptım. Diyarbakır’daki doktorum ikinci hamilelikte serklaj şart sana hem de normal kadın doğumun attığı da değil perinatoloji atacak demişti ama atılmadı. Tabi kendisi de diyor belki senin serklajlik bir durumun yok rahim ağzı yetmezliği ile ilgili bir sıkıntın yok herşey tansiyon yükselmesi kusma yüzünden oldu rahim zorlandı belki o sebeple oldu bu hamileligin çok güzel devam edecek belki bilemeyiz ama tedbir alınması lazım demişti. Tansiyon ilaci falan kullanmam gerekiyor mesela ama gerek görmüyorlar bu aralar da 2-3 günde bir tansiyonum yükseliyor 13-9 14-9 falan oluyor muayeneye gidince söyleyeceğim umarım ilaç verilir çünkü eşim evde olmuyor çoğu zaman insan korkuyor önceki hamileliğimde de o sıkıntıları yaşadığımda eşim evde yoktu yalnızdım 🥲 bakalım muayenede doktor gerekli görürse zaten dahiliye veya kardiyolojiye yönlendirir. Serklaj olmadı da şükür buradaki perinatolog progestan kullanman lazım diye başlattı 🥲 aynı Diyarbakır’daki doktorumun dediği gibi sürekli ölçüm gerekiyor çok kendini yormaman lazım ufak ufak yürüyüş yapabilirsin sadece diyor. Buradaki devletteki de günde 45 dk çık yürü kısalma yapmaz diyor 😅 başta perinatoloji doktoru burada olsaydı ona gitseydim dikiş atacaktı o ama şimdi hafta büyüdüğü için atma taraftarı değil acil durumda atarız diye düşündü o da. Herşeyde vardır bir hayır ya bu bebeğimiz hiç ummadigimiz anda mucize gibi geldi bize çok şaşırdık hamileliğimin başından beri sıkıntı yaşamadım ki ev taşıdık halı falan yıkadım hamile olduğumu bilmeden baya ağır iş yapmışım 😅 ilkinde düşük riski falan yaşamıştım hamile kalmam da uzun süre sonra olmuştu. Bilmiyorum ya Allah’ın izniyle bu sefer herşey daha farklı ve güzel gidecek inşallah 🤲🏻 Rabbim hepimize sağlıkla ve zamanında kucaklarimiza almayı nasip etsin 🤲🏻🧡
Alpgmz myangelson çok zor şeyler gerçekten tansiyon yüksekliğinden yapmışsınız bence de rahim ağzı yetmezliği yoktur ya olsa şimdiye kadar çoktan kısalırdi (Allah korusun) preklemsi diyorlar sanırım tansiyon yüksekliğine oda serklaj ile cok alakasız ya 75 gün yenidoğan yoğun bakım da bekledim o kadar kişiyle tanıştım ki şuan hala da konuşuyorum tansiyon dan dolayı 23 haftalık doğum yapmisti onun üstüne 2 kez zamanında doğum yaptı 🥹 şuan tansiyonunuzun düzende olması gerek birde tuz kullanılmayacak 🫣 ben şuan günlük oğluma götürüp getiriyorum yemek beslenme o tarz şeyleri yapıyorum onun dışında sürekli uzanıyorum. Eski gönderilerde okudum eşiniz askeri personelmis benim de polis memuru sizi çok iyi anlıyorum her an yanımızda olamıyorlar. Ama ben inanıyorum kiii zamanında doğacak bebeklerimiz 🤲 sağlıklıkla zamanında gelecekler Allah’ın izniyle ❤️
Ftm-07 myangelson Ben inanın bilemedim yatmak iyi mi değil mi burada birisini okumuştum yattıkça bebek daha da aşağıya inmiş diye şaşırdım yani ben de öyle yapınca daha rahatsız oluyorum hafif dayanınca daha iyiyim Allah yardımcımız olsun
myangelson Alpgmz evet nörolojik rahatsızlığım var tansiyon problemi bu sebep de tetikliyor olabilir tansiyonumu. Tansiyon yükseliyor baş ağrısı yapıyor baş ağrısı mide bulantısı mide bulantısı de kusma ve öğürme. Kusma ve öğürme de tansiyon yükseltiyor böyle kısır döngüye giriyorum vücut çok halsiz düşüyor. Sırf bu yüzden bulantı hapını bırakmayı deneyemedim 🥲 13. Haftada bitti belki bitmiştir diye bırakayım dedim acillik oldum hatta çok şaşırıyorlar normalde kusma falan olunca tansiyon düşer bende tam tersi yükseliyor 🥲 umarım rahim ağzı yetmezligi yoktur da sadece tansiyon sebep olmuştur onu da kontrol altına alırız (umarım) 🥲 tuzu azalttım baya nöroloji doktoruma gideyim bakalım tamamen kes derse keseriz duruma göre 🥲 evet eşim askeri personel şuan batıya geldik ama 2 günde 1 geceleri evde yok yalnız kalıyorum normalde yalnız kalmayı severim ama hamilelikte korkuyorum biraz 🥴 inşallah inşallah 🤲🏻 amiiin🤲🏻🧡
Kubsss Ftm-07 karnım gerçekten yarım dünya gibi oldu ve çatı kemiğinde alt karnında yoğun ağrılar var. Magnezyum eksikliği dediler, başladım, yine aynı. Doktor idare edeceksin diyor, ediyoruz mecbur😅 sizin kaçıncı haftanız
Ftm-07 Kubsss bugün 25 olduk rabbim 37 38leri görmeyi nasip etsin hepimiz sağlıkla evlatlarımızı alalım ellerimize
Alpgmz Ftm-07 ilk hamileligimde ikizdi durduk yere serklaj atıldı ama tutmadı 12 de atıldı 19 da açıldı bu hamileliğimde o yüzden serklaj yok
myangelson Ftm-07 o farklı bir durum benim de öyle olmuştu çünkü sürekli kasılmalarim oluyordu. Ama normalde doktorlar hep yatmayi istiyor ki çoğu kişi bu şekilde geciriyor bir sıkıntı yaşamıyor. Başkasında öyle oldu diye sizde de olacak diye bir kural yok kötü düşünmeyin stresten uzak durmanız gerekiyor. Kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız öyle durun tam oturur pozisyonda kalmayın sürekli yeter hafif sırtınızın altına yastık falan koyarsanız rahat edersiniz belki
Ftm-07 Alpgmz ama illa ki kısalık birşey vardır ya durduk yere de ne bilim doktorlara da güven olmucak
myangelson Ftm-07 bebek karnımda bir tarafta toplanıyordu karnım taş gibi oluyordu ve canımı yakıyordu sancı yapıyordu bir kaç saniye sonra geçiyordu