Türkiye deki doktorlara laf söylemeden önce sağlık sistemine laf söylemeniz gerekli bence ... develet ne kadar destekliyor gebeleri.. mevçcburş hizmet yüzünden Doğuda küçük bi ilde yasıyorum eşimde bende üniversite mezunuyuz ve sağlık sektöründeyiz... gebe eğitimi Yok, doktor istesen kapıda bi sürü hasta girmenle çıkman bir oluyor zaten girdiğinde hiç bir zaman odada tek hasta olamıyorsun .. yurtdışında ki yaklaşımlar gibi değil burda devlet o kadar önemsemşyor terapiler , evde ebe Hizmeti felan filan YÖK .. ki düşünüyorum da olsa bile 32. Haftama kadar sabah 8-4 hastanede aktif çalışıp sonra bunlara zaman ayıramazdım.sağlıpından dolayı 1 gğn bile işe gitmesen bi sürü maddi kaybın oluyor . eve gelince kendimce egzersiz yapmaya bile erinşyrıdum .. suan 38. Haftamdayım sırf temiz diye il dışında bi hastaneye gidiyorum kontrollere .. .. doktorum normale zorluyor ama karar senin istediğin zaman sezeryana alırım kapısını da açık bırakıyor çünkü biliyor psikolojik olarak hazır olmak daha önemli ..doğumu sadece Doğum olarak görmemek gerek travma oluşacaksa normal Doğumda sezeryan seçeneği kullanılmalı bence ... kimseyi de işgilendirmez sonuçta herşeyin gözle görülmedi Laz’ım değil bence annenin psikolojisi herşeyden önemli ..