Hatice-1233 ilk cevaplarınızı gözden geçirin. Bizi babam büyütmedi annem büyüttü. Elbette ki özellikle eskiden kadınlar daha çok ilgilenirmis çocukla vs çünkü calismazlarmis, erkek evi korur kollarken kadın da evi yuva yaparmış. Ancak artık çoğu kadın çalışıyor ben de aynı şekilde. Bu sebeple o eskide kalan eril zihniyet artık evrimlesti, hayat müşterektir, erkek yardım etmez, destek olmaz, görevini yapar tıpkı kadın gibi, zihniyetine dönüştü. Bizler de bu şekilde yaşıyoruz. Sizin aile yapıniz eşinizin ve sizin fikirleriniz, huyunuz suyunuz buna müsait olmayabilir ya da bunu tercih etmeyebilirsiniz, olabilir. Ancak bu durum annelerimizi yordugu gibi sizi de yorabilir. Sorduğunuz soruya verdiğim cevabın mantığı buyken hiç bir baba anne kadar ilgilenemz çocukla demeniz olayı başka yöne çevirdi. Hayır işte ilgilenebilir ve o ilgilenen babalar ikinci çocuk isterse anne daha rahat olumlu karar verebilir. Çünkü bu tarz aile yapıları var. Öncelikle bunu kabul edip siz sorumluluklarıniz altında ezilmiyor, rahat rahat hayatınızı idame ettirebiliyor, stressiz, huzurlu, mutlu, yorulmadan, kendinize olan ozsayginiz ve ozbakiminizi yitirmeden ikinci bir anneliği taşıyabileceğinizi düşünüyorsanız elbette ki ikinciyi de hemen yaparsaniz, üçüncüyü de. Ben yoruluyorum benm aile yapımda kadın daha çok ilgilenir her şeyle ama bu doğal bir durumdur bizde ve kendime güveniyorum ikinciyi yapacagim da diyebilirsniz. Buna siz karar verirsiniz ancak hal bizim fikirlerimizi sormaya gelince kendi aile yapınizla uyusmayanlara karşı hayır öyle olmamalı, şöyle olmalı,erkek anlamaz kadın anlar, kadın daha çok yapmalı, evlat anneye düşkündür çünkü vs vs derseniz olay fikir almaktan çıkar, istenilen fikri yargilamaya girer. Tekrar ediyorum. İlk yorumlarinizi tekrar gözden geçirin. Tartiemaya son vermek istiyorum. Siz bence benm ne demek istediğimi zaten en başından anladiniz. Sadece onaylanmak, cesaret almak istediniz. Bu sebeple uzatmanın manası yok. Herkesin yaşantısı farklı. Bizler güçlü kadinlariz. Her süreç geçici, önemli olan evlatlarımızın mutlu bir anne ve baba tarafından sağlıklı şekilde büyümeleri. Bunu ne seklde basarirsak basaralim farketmez, sonuç önemli. Mutlu anne baba ve çocuklar tablosu varsa gunun sonunda iş tamamdır. Sağlıcakla.