Sevgili kızlar ben 118 kiloyla hamile kaldım 128 kiloyla doğum yaptım. Normal doğuramazsın diyen doktorum ne güzel doğurdun dedi 🥲 yazı uzun oldu ama bu çok özel anı bütün güzel hatıralarıyla yazmak istedim. Umarım sizi yüreklendirir 🥰
Ekim 19da sabah 9da suyum geldi doktorumu aradım hemen hastaneye git muayene yapsınlar dedi. Doktorumun özel muayenehanesi var anlaşmalı olduğu hastaneye gittim. Ben açıklık muayenesinden çok çok fazla korkuyordum hiç yaptırmak istemedim. Zaten sancım da yoktu ve çok açtım. Muayene yaptırmadım. Kız kardeşim geldi yanıma. Hemşireye biz kahvaltı yapıp gelelim dedim. Biraz yürüdük kahvaltı yaptık. Kaldırımda aksak yürüyüş yaptım. Nefes egzersizi yaptım temiz havada. Sonra sancılar başladı ama çok hafif adet ağrısı gibi. Sonra odaya çıktık. Aksak yürüyüşe devam ettim. Merdiven inip çıktım ikişer basamak. Çayımı kahvemi içtim gayet sakin bir şekilde sancıların düzene girmesini bekledim. Pilates topu istedim üstünde esneme hareketleri yaptım. Sancılar yarım saate bir gelmeye başladı ama hafifti ve 2 dk sürüyordu. Sancı gelince yere çömelip iyice bacaklarımı esnetiyordum. Ya Hay esmasını çekiyordum. Derken öğlen oldu sancılar biraz daha arttı. Esneme hareketlerine merdiven inip çıkmaya ve aksak yürüyüşe devam ettim. İkindiye doğru iyice sıklaştı 5 dk bire düştü. Doktor sürekli arayıp sorduğu için hemşire artık alttan bakmam lazım ona göre doktor gelecek dedi. Nazikçe muayene etti gerçekten. 7 cm olmuş dedi. Çok şaşırdım çünkü sancılar şiddetli değildi idare ediyordum. Akşam 6 civarı doktor geldi muayeneden kaçışın yok dedi. Elini sokup iyice açıp açıklığı artırmayı amaçladı ve inanılmaz canım yandı nefret ediyorum muayeneden. Doktor daha 4 cm doğum daha başlamamış bile sancıları sen şimdi göreceksin dedi 😒 ben kendimi çok kastım bebek yukarı kaçtı. Derin bir nefes aldım sanki rahmin içinde kızımın yanında yatıyor olduğumu düşündüm ve kızımla konuştum. Sakin ol annecim korkma dedim. Ben seni bekliyorum seni çok seviyorum ve seninle tanışmak için can atıyorum. Korkup kaçarsan tanışmamız uzun sürecek. Bana gel kucağıma alacağım seni güzel kokulum diyerek kızımla konuştum 🥹 işe yaradı ve tekrar aşağı indi 🥰 Saat 7den sonrasında sancılar çok sıklaştı 2 dk bir olmaya başladı. Alttan muayene istemediğim için nstye bağlıyordu sürekli hemşire ve en zoru yatarak sancı çekmek. Çömelmek rahatlatıyor yatmak çok zor oluyor. Sancılar artınca Ya Fettah çekmeye başladım. Meryem ana otu da iyice açılmıştı. Her sancı geldiğinde kız kardeşim ya da eşim belime masaj yaptı. Bu masaj çok rahatlatıyor ve derin nefes alıp zikir çekmek inanılmaz iyi geliyor. O anın hayatınızdaki nadir anlardan biri olduğunu ve çok özel olduğunu hatırlıyorsunuz. Anın farkında olmak çok iyi geliyor. Ve kız kardeşim sürekli sırtımı sıvazlayıp çok güçlü bir kadınsın çok az kaldı başaracaksın diye beni motive ediyordu. Bunlar gerçekten o kadar önemli ki mutlaka birinin bunları söylemesi gerekiyor. Hemşire loş bir ortam ister misin diye sordu. Işıkları kıstı ve bana doğa müzikleri açtı rahatlamam için. Nefesime odaklanmamı sağladı ve çok rahatlattı bu beni. Buraya kadar sancılar idare edilebilir durumda oluyor ve sizi çok yormuyor. Saat 9 gibi sancılar dakikada bir olmaya başladı en zor kısmı burası sanırım ama uzun sürmüyor hiç korkmayın. Çok sık olmaya başlayınca bilin ki kanala giriyor bebiş. Sonrasında ıkınma hissi geliyor. 9buçuk gibi ıkınma hissi geldi çatala zor çıktım çünkü bebek kasıklarımdaydı hissediyordum. Doktor eliyle perine masajı yaptı kesi olmaması için vajinayı esnetiyordu zeytinyağı ile. İşe yaradı hiç dikişim olmadı. Kesi atacağı yeri uyuşturuyor bu arada. Kesiden de korkmayın. 4 ya da 5 ıkınmada bu iş tamam dedi. Korkma beni dinle ben ne dersem onu yap dedi. Önce nefesini düzenle derin nefes al dörde kadar say sonra yavaşça ver dedi. Sancı gelince haber ver. Derin nefes al karnını şişir ve bütün gücünle ıkın dedi. Ne dediyse yaptım ve 4 ıkınmada kızımın sesini duydum 🥹 işte en güzel kısmı o andı 🥰 gerçekten sancı anında bitti ve masadan kalktığım anda doğumu unutmuştum bile. Elhamdülillah 🥰 güzel sorunsuz doğumlar dilerim herkese ☺️