Herkese merhabalar🌼 1 Kasım Cuma günü sabahında kontrolüme kendim gittim. Doğuma dair tek belirti nişanımın gelmesiydi, bebek kanala inmişti ve nişanım geldikten sonra doktoruma gittiğimde 1 parmak açıklık olduğunu söylemişti. Nişanım 38+6’da geldi. son kontrol gününden önce akıntım çok fazla artmıştı böyle iç çanaşırıma aktığını hissediyordum ama su değil direkt beyaz temiz bi akıntı klozete akıyordu hatta. Ben de zaten kontrolüm var diye doktoruma yazmadım. Kontrole gittiğimde söyledim ve doktorum direkt suyun gelmiş olmasın dedi. Ultrasonla baktığı gibi de evet suyun gelmiş seni gönderemem yatış vermem gerekiyor dedi. Açıkçası üzüldüm çünkü son günlerim hep açılmam olsun, doğumum kendi başlasın diye egzersizler hurma ananas ahududu çayı vs vs aklınıza gelebilecek her şeyi yapmakla geçti. Suni sancıdan korkuyordum kendi sancılarımı yaşamak istiyordum ama nasip böyleymiş. Doktorum yatışı verdi odama çıktım daga eşimin gelmesini bekleyemeden hemen lavman yapılıp suni sancı takıldı. Sabah kahvaltı yapıp gitmiştim sezaryen ihtimaline karşın yeme içmem yasaklandı. Doktorum suni sancının dozunu yüksek tutmak istemedi, kendi sancılarımı tetiklesin diye başlarda azar azar verdim. O vakitler ufak ufak regl sancısı gibiydi. Suni sancı 11 gibi takıldı, ilk doğum olduğu içib açılmam başlarda yavaş ilerledi 18.00’e kadar 5 cm olmuştum. Son 3-4 saat gerçekten çok zordu. Yalan söyleyemeyeceğim. Bir ara ağrı kesici vurdular o beni sarhoş gibi yaptı, ağrıları hissettim ama ağrıların arasında hep uyukladım. Epidural istedim ama suni sancı bebeği çok yorduğu için epidural daha da yoracak diye doktorum yapmayacağını söyledi. Bebeğin kalp atışları sıkıntılı görüldüğü için sürekli nstye bağlıydım bu da çok zordu benim için. 18.00den sonra açılmam daha hızlı ilerlemeye başladı, sürekli alttan muayene edildim ama rahatsızlık vermedi bana. İkindi vakti gibi suyumun tamamını boşalttı doktorum. Ve doğuma yakın pilates topunda sancım oldukça zıplamamı istediler bebek aşağı insin diye. 5 cm den sonra büyüm tuvaletimi yapma isteği geldi sürekli. Ve ben birkaç kes elimde olmadan ıkındım, doktorum bebeğin kafasını uzatırsın kendini tutman lazım dedi. Daha sonrasında buna dikkat ettim ben bilmiyordum sizin de aklınızda bulunsun. 21.00 gibi 9 buçuk santim olmuş doğumhaneye alalım dediler. Doğumhanede de benden istedikleri tek şey sancım geldikçe bebeği ittirmem oldu. Birkaç kez ittirince doktoru çağırdılar. O aşamada sanki gerçekten kabız olmuşsunuz da rahatlamak istiyormuşsunuz hissi oluyor. Doktorumu dinlemeye çalıştım tabii ki acı hissettiğim için dinleyemeyip bağırdığım anlar oldu ama sağ olsun ebelerim de doktor da o kadar güzel süreci yönettiler ki. Sezaryene alınma ihtimalim çok yüksekmiş ama bunu bile bana belli etmediler kendime güvenmem için. Sonunda bebeğimi kucağıma verdiler🥹 o an çok farklıydı, tüm acılarım dindi. Ama küçük kızım o kadar yorulmuştu ki ağlamaya hali kalmamıştı😅 neyse ki bir sorun oluşmamış sağlıklıydı elhamdülillah. Dikiş sayımı bilmiyorum ama sanırım çok fazla dikişim yok 5-6 tane gibi görüyorum. Dikişi kesiyi hissetmedim, o an zaten yaşadıklarımın şaşkınlığı ve heyecanıyla sadece doktorum ve ebelerle konuştum sorular sordum bebek nasıl vs diye. Tabi doğum sonrası süreç çok daha kolaydı, bebeğimle kendim ilgilendim, kendimi yeniden doğmuş gibi hissettim. Umarım kimseyi korkutmadan gerçekliğiyle yansıtmışımdır🥰 sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.