ezgi-esk Cumartesi sabah sezaryen olacağım, perşembe- cuma dan göğüsleri uyarmakta sakınca var mı sizce kızlar daha önce deneyen var mı? Pompa ile masaj gibi uyarı versem süt inse diyorum. İlk bebeğimde sütüm gelmişti ama 3 günlükken sarılık 12 felan olmuştu yinede daha fazla yükselmedi ama hiç sarılık olmaması açısından bunu deneyen var mı? Sütü sağmayacağım sadece uyarı verip sütü desteklemek amaçlı bunu yapsam ne olur?
umrumdadegil ezgi-esk doğumu tetikliyor göğüs uyarmak. Ben olsam yapmazdım doğumdan sonra süt zaten gelecek
Minnaksever ezgi-esk benim ilk doğumda geç indi sütüm o yüzden ben de bütün tuşlara basacağım.hamileyken emziren anneler de var ben bir sorun olacağını düşünmüyorum hatta geçen yabancı bı kadın gördüm instada sütü erken gelmiş sağıp dolaba koyuyordu doğum falan tetiklenmemis
Yogurtlupilav Bilmiyorum ama merak ettim bende, doktorunuza bir danışın isterseniz. Es kaza kolostrum gelirse bebeğim alamadı diye üzülmemek için sormakta fayda var, cevabınızı paylaşırsanız biz de memnun oluruz hatta 😊
ezgi-esk Yogurtlupilav Normalde kolostrum zaten sağımla zor geliyor yoğun kıvamlı olduğu için. Elimle sıkınca meme ucundan biraz sıvı akıyor ama ilk doğumumda sütüm olmazsa diye düşünmemiştim hiç. Çok şükür oldu da bunda nedense böyle vesveseye düştüm. 🥹
Eminekvnlk 1 gün öncesinde sakınca olacağını düşünmüyorum ama ben olsam yinede cesaret edemezdim ama süt akışının hızlı sağlanması için tavsiye verebilirim🌸
ezgi-esk Eminekvnlk Şuan elle sıkmada sütüm var aslında emzirerek artacağını da biliyorum ilk bebeğimi 18 ay emzirdim kendi bıraktı 😍 Bunda sadece bebeğimin sarılığı yükselsin istemiyorum nedense içimde vesveseler var🥹
ezgi-esk umrumdadegil Doğumu tetiklemesi sorun değil ssvd isteyip şu an açılması olup sırf küçücük riskinden dolayı izin vermeyen eşi yüzünden sezaryen olacak ben için bulunmaz nimet olur😀
Eminekvnlk Sütlü incir tatlısı komposto bol sıvı bunları zaten biliyorsunuzdur ekstra göğüs lerinizi canınızı yapmayacak bi tarakla taramanızı tavsiye ederim çok yardımcı olmuştu sezeryan sonrası duş kaçıncı günde alınır bilmiyorum ama duş esnasında tarama dahada hızlandırıyo
ezgi-esk Eminekvnlk Evet ilk bebeğimde de komposto yapıp götürmüştüm doğum yaptıktan sonra izin verilince içmiştim😍 Eve geldikten sonra da rezeneye başlamıştım. Şimdi başka bir doktorla devam ediyorum bu doğumda o da sezaryene gelirken rezeneye çayı ve komposto getirmemi istedi😇
_mavii_ ezgi-esk kolostrum sağımla zor gelir ama gelirse de makinanın borusunda kalıp ziyan olur 😔 ben olsam yapmazdım
ezgi-esk umrumdadegil Doktor yaptırırım ama risk bu bu diyor. Eşimde risklerden dolayı istemiyor malesef canım
ezgi-esk Minnaksever Ya ben sağma taraftarı değilim doğum öncesi çünkü aktif emen bir bebeğin sağıma ihtiyacı yok. Gereksiz sağım mastit yapıyor. Sütüm erken insin istiyorum bende 🥰
Minnaksever ezgi-esk hiç mastit olacak kadar sütüm olmadı minimum mama destekli 20 ay emzirdim ama.hani emzirme danışmanı bile olurum zorda kalınca o derece girdim emzirme işine o zamanlar 😁 yani sağımda bile bişey olmamış uyarma titresimle hiç bişey olmaz demek istedim 🙂
ezgi-esk umrumdadegil ssvd rahim yırtılma be bebeğin karın içine doğma riski var aslında risk düşük. Ama kocam bebeği ıkınamam kanalda oksijensiz kalır diye korkuyor😊
ezgi-esk _mavii_ Sağmayacağım canım kolostrum dediğin gibi damla damla gelir zaten amacım memeyi uyarıp emzirmeye hazırlamak. Zaten 2 dk masaj yapıyor makina baktım masajdan sonra süt akıyo devam etmem yani.