Geçenlerde gün boyu temizlik yaptım ve eşim gelene kadar uyudum. Yemeğim vardı aslında ama eşim “gel anneme gidelim kardeşim ve yeğenim de orda” dedi. Yemeğe oturduğumuzda görümcem taze soğan uzattı “süt yapar ye istersen” dedi. Asla çiğ soğan sarımsak tüketmem tüketemem de ama bebişim için faydalı olduğunu biliyorum biraz yedim. Evimize geçtiğimizde dehşet mide yanması ve bulantı hissi başladı. 35. Haftanın başlarındaydım o sırada. El yıkama lavabosuna yaklaşıp çok hafif başımı eğerek istifra ettim. Ama bu 4-5 kez falan oldu her defasında bu şekilde istifra ettim. Sonra hafiften sancım başladı eşime hastaneye gitmemiz gerektiğini belirttim. Hastaneye gittiğimde Nstye alındım sancı gözüktü. Alttan muayenede “açılma başlamamış” dediler. Kan ve idrar testi istendi sonuçları çıkana kadar beklemem gerektiğini söylediler. Sonuç beklerken de sol tarafıma doğru uzandım koltuklarda. Sancım geçti sonuçlar da gayet iyi çıktı. Ama ben son muayenemi olduğum sırada başka bir gebe geldi yanlış hatırlamıyorsam 29. Haftadaydı. Oda istifra ettiğinüi hala mide bulantısı yaşadığını kanamasının olduğunu ve inanılmaz sancı çektiğini söyledi. Gebeyi Nstye bağlıyorlardı ki sedyede suyu geldi. Çok üzüldüm kadına ağlayasım geldi. Hemşireler panik oldu “sen çok mu kustun nasıl kustun” dedi. “Evet çok midem bulanıyordu ayakta duramıyodum çömeldim klozete kustum” dedi.
Evet biliyorum son haftalarda vücut daha ağır oluyo daha halsiz olabiliyoruz panikleyebiliyoruz ama sakin olmamız gerekiyor. Ve şöyle ki istifra esnasındaki öğürme şiddeti ve kusma refleksleri çömeldiğimizde rahime daha fazla baskı yapıyo bu da doğumun başlamasına sebep olabilir. Hatta bazen çok öğürdümüzde idrarımızı da kaçırabiliyoruz. Bunu anımsayıp çömelmeden istifra edin ayakta durmaya gücünüz yoksa gerekirse eşiniz veya aile bireylerinizden destek alın. Çok şükür biz bebişimle iyiyiz 36. Haftaya yaklaşmış bulunmaktayız. Hamiş arkadaşlarıma naçizane tavsiyem olsun istedim biraz uzun oldu ama lütfen okuyun.