Haco7 Daha önce böyle rahim kısalığı yaşayan çok annemiz vardır diye umuyorum 16 haftalık hamileyim 30 mm ölçüldü progestan kullanıyorum zaten hamileliğimin başından beri kanamam vardı böyle olup doğuma giden veya serklaj olup 30 lu haftaları görenler var mı çok endişeliyim ilk gebeliğimde hiçbir sıkıntı yaşamamıştım
Ebbruc Haco7 18+6 da önlem amaçlı serklaj oldum 27 mm ölçümle, şuan 29+1 iz. Çok şükür herşey yolunda gidiyo
emel16 Haco7 18. Haftada 18 mm ile acil serklaj oldum , 29 hafta bitiyor bir gün sonra, çok şükür bi sıkıntı yok umarım böyle sona kadar da gideriz, serklaj da öyle korkulacak bişe değil dayanılmayacak gibi değil merak etmeyin,,
Civciv53 Haco7 19. Haftada bir kaybım oldu. Rahim ağzı yetmezliğinden dolayı tedbiren 12+4 de 42mm ile serklaj oldum. 9. Haftadan doğuma kadar progestan sabah akşam kullandım. 20. Haftada tedbiren nidicard kullandım 34 e kadar. Aynı zamanda 12. Haftadan itibaren magnezyum kullandım doğuma kadar. 37 de kızımı doğum yaptım artık serklajım 2 parmak açılmıştı bebeğim için sezeryan tercih ettik. Güzel düşün güzel olsun canım stres yapma ve ehli birine serklaj ameliyatını ol dinlen merdiven çıkma temizlik vs yapma ağır kaldıma eğilip kalkma. Bizde cinsellikte yoktu ve en önemlisi enfeksiyon olmamaya çok dikkat et
GamzeKKN Haftada benimde 32ydi progestan başlandı şuan 31 haftalığım inşallah zamanında sağ Salim kucağımıza alırız
Haco7 Ebbruc Ben serklaj olmayada razıyım o haftalara sağlıkla gelebilmek için şuan yapmıyorlar ama kanamada etken tabi
Ebbruc Haco7 kanama varsa önce durması lazım sonrasında da bi perinatologla görüşüp yaptırabilirsin. Benim erken doğum öyküm var o yüzden önlem amaçlı yapıldı , zaten korkulacak bi işlem değil serklaj
Haco7 Ebbruc Perinatologlada görüştüm hali hazırda şuan 3 doktor takipliyor ama işte annelik hepimizin içinde ki korku emdişe geçmiyor 😔
Ebbruc Haco7 maalesef öyle ama serklaj olunca insan birazda olsa rahatlıyor psikolojik olarak , yani ben öyleyim şuan kafam çok rahat
Ftm-07 emel16 sonrasın da hep yattınız mı nelere dikkat ettiniz ağrınız oldu mu banyo falan ne zaman yaptınız
emel16 Ftm-07 ilk on gün hep yattım yemek yerken bile yatarak yedim sonrasında doktorum az az oturtabilirsin dedi çok sıcak su olmamak kaydıyla beş dk da duş alabilirsin dedi. İlk bi ay falan az oturdum falan ama şimdi bi tık daha uzun oturuyorum odadan odaya mutfağa gidiyorum suyumu atıştırmalıklarkmı falan alıyorum kızım var okula gidiyor onunla kendimi yormadan çok eğilmeden falan ilgileniyorum henüz serbest bırakmadı doktorum ama bi haftadan sonra serbest bırakacakmış sanırım son ay da
emel16 Ftm-07 zaten doktorunuz sizi yönlendirecektir merak etmeyin herkesin durumu farklı benm acil di beni hiç serbest bırakmadı doktorum hala da kontrollerde sıkıntı görmemesine rağmen dikkat et der ama bu uygulamada gördüğüm kadarıyla önlem amaçlı olanlar daha rahat oluyorlar
emel16 Ftm-07 ilk gün izin vereceğini sanmıyorum , sorarsınız yine de, olmadı gitmeden hastaneye duşunuzunalıp gidersiniz, kanama yoğun olmadı benim bi kaç gün sürdü sonra durdu,,