Nursah2 Kızlar ikiz kızlarım var. Daha 9 bucuk aylık. Dün hamile olduğumu öğrendim. İlk doğumum sezeryandı. Bu gebelik riskli mi olur. Benim gibi erken hamile kalan var mı? Biraz korkuyorum acıkcası bu süreci olumlu atlatan var mu?
Moon_Mom Nursah2 ben ilk kızım(sezeryan) 3aylikken hamile olduğumu öyrenmiştim, doktorum olmaz dedi açıkcasi ama artık tıp o kadar ilerlediki doktorumu razı etdim sonunda ve sık kontroller falan şükür 9ayı sona getirdik
myangelson Nursah2 2 sene istiyor doktorlar genelde. Ama istenmeden olursa 1 seneyi de kabul edebiliyorlar muayene edilmesi lazım tabi herşey yolundaysa bir sıkıntı olmaz Allah’ın izniyle.
TKumsall Nursah2 oğlum 9 aylıkken hamile kalmışım 10 aylıkken öğrendim 1 aylikti gebeliklerin arasi çok yok plasenta dikiş yerinin altına yapışabilir dikkatli olalım demişti riskli olacak tabi bide benim erken dogumdu ondan kaynaklı da aralarının fazla olmamasindan kaynaklı da erken doğum riskim var
DENIZ_55 Nursah2 bende 7 ay sonra planlı oldu ama bizimki doktor bana riskli durum olsa derdi ben sordum yok sorun olmaz dedi sem hazırsan dedi suan 16+4 haftaligiz
Nursah2 Aslaninannesi_ yok 5 aydan sonra bıraktılar emmeyi meme reddi başladı yenemedim malesefki. Evet bana da dikkat etmem gerek demişti ama plansız bir gebelik bu :/
Aslaninannesi_ Nursah2 olan olmuş yapacak bir şey yok ama o içerdeki dokuların iyileşmesi için normalde 2 sene zaman istiyorlar
Nursah2 Moon_Mom ya maşallah. Hangi doktora gittiniz? Normal doğum düşünüyordum hep ama erken gebe kalınca bilemedim. Siz doğumu nasıl planladınız acaba?
Nursah2 TKumsall sağlıkla kucağına alırsın inşallah, şuan kaç haftalık? Bende de risk olucaktır erken diye
Moon_Mom Nursah2 ben Azeriyim, yani Azerbaycanda oldu doğum. 9ay içinde biraz problemlerimiz oldu,olmadı değil. tansiyon falan son aylarda hastanede yatmalı oldum.ama siz kontrolleri sıklaşdırın, kendinize iyi bakmaya çalişin.
Nursah2 Aslaninannesi_ ahh biliyorum malesefki. Ki ikiz bebekten sonra 4 5 yıl istemem dedikten sonra bide Allahtan işte. Umarım hızlı iyileşmiştir
myangelson Nursah2 son adete göre 4-5 haftalık olduğunda kese gozukebiliyor. Benim ilk hamileliğimde 5. Haftalıkta karından gördük bu hamileliğimde de 4 haftalikmis vajinalde görmüştü doktor
Nursah2 myangelson 6 yada 7 hafta da gel demişlerdi bana. Ama bir gider şansımı denerim neden olmasın
TKumsall Nursah2 şu an 18+3üz inşallah hayırlısıyla almayı nasip etsin Allah’ım sende sağlıkla kucağına alırsın inşallah sen ikiz annesiyim yazmışsın ikizlerin için dikkat ettiğin kadar dikkatli olman gerekicektir muhtemelen öyle çok çok risk koymuyorlar ama yinede tedirgin oluyoruz tabiki
Nursah2 Moon_Mom Anladım ben kayserideyim. Burada bir araştırmam lazım ozaman. Umarım her şeye rağmen sağlıkla alırım kucağıma
myangelson Nursah2 7 haftada gidince direk bebek kalp atışı falan görülebiliyor o sebeptendir belki de hepsi birden görülsün diyedir
Nursah2 TKumsall evet ikizlerim getirirken de çok zordu. Dilerim daha kolay olur ama zor olursa da sorun değil. Evet ya çok tedirginim ama umarım atlatırız bu süreci olabildiğince kolay şekilde
Moon_Mom Nursah2 evet mutlaka doktorla görüşün, izin verirse, olur derse detaylı konuşun. ilk önce sizin sağliğiniz..çünki, 2küçük bebeğiniz var
DENIZ_55 Nursah2 evet ilki sezeryan oldu doktor eğer düşünüyorsan haber ver dedi bende suan yok dedim sonra düşündüm doktor tmm dedi baktı hersey normal düşünebilirsin dedi sonra tam 7 aylıkken hamile kalmisim suan 4 aylık hamileyim yani 16+4 haftaligim aralikta tam 1 sene olacak sezeryan olali doktor suan riskli bir durum olduğunu söylemedi o yüzden rahat ol canım