RiRi22 Bende sgkli calisanim. 32. Haftada çalışabilir raporu aldım bu e devlette görünüyor.36. haftada da çalışamaz raporu aldım bunu e devlette göremiyorum nedenini bilen var mi
Cerennn1 Seydaumay aldığınız maaşı 30 a bölün sonucu 112 ile çarpın sonucu 3 e bölüp 2 ile çarpın yani 3 te 2 si yatiyor mesela 20.000 tl maas aliyorsunuz diyelim 20.000/30=666 ×112=74.666 ÷3=24.888 ×2=49.777 tl yatacak olan dogum ucretidir
Gmzyyyy Cerennn1 Merhaba, asgari ücretle çalışmıyorum. Yatan maaş banka üzerinden brüt olarak prim dahil ortalama aylık olarak 150.000 tl. Hesaplama bunun üzerinden yapılacak değil mi ? Son 1 sene baz alınacak
Gmzyyyy Merhaba, asgari ücretle çalışmıyorum. Yatan maaş banka üzerinden brüt olarak prim dahil ortalama aylık olarak 150.000 tl. Hesaplama bunun üzerinden yapılacak değil mi ? Son 1 sene baz alınacak
Hka_hilal Cengel merhaba bir şey soracağım. Şirket hiç kesinti yapmadan maaşı yatırıyorsa da biz yine doğum parası alıyor muyuz? Aldığımız parayı şirkete iade etmiyor muyuz?
Gmzyyyy Hka_hilal normal maaş almaya devam ediyorsanız eğer memur misali , o zaman doğum parası ödenmiyor diye biliyorum.
Hka_hilal Gmzyyyy evet şirketim maaşta kesinti yapmıyor mağdur olmamamız adına sgk ödemesini iade ediyoruz. Mesela benim 2 ay heyet raporum vardı. Çalışamadım ancak şirket maaş ödemesi yapmaya devam etti. Yatan parayı iade edeceksin dedi ik. Doğum parası da aynı olacak sanırım.
Sedakrt Hka_hilal ücretli izni kapsayan 16 haftalık süreçte yatan maaş doğum parasına dahil mi peki ? Mesela 32de ayrılıcam doğum iznine doğuma kadar normal maaş alıp doğumdan sonra doğum sgk parasınıda alıyoruz dimi?