Qazwsx Merhaba,ben 8hafta hamileyim.Haşimato troidi oldugumu ogrendim.Doktor cocuk icin ultrasonda troide bakilmasini istedi.Daha once boyle bir durumla karsilasan varmi?Ilaca basladik.
AnayimBenAna_ Qazwsx evet ilk gebeliğimde bakılmıştı her ay dahiliye takipliydim. İkinci gebeliğim yine her ay dahiliyeye gidiyorum ilaç kullanıyorum
Swan97 Qazwsx bende var. Gebelik başından beri sürekli doz artırmak zorunda kaldık. 25mg ile başladık şimdi 100mg ilaç kullanıyorum. İhmal etmeyin doktor benden ayda bir tahlil istiyor
Kkardelenn1 Qazwsx düzenli ilaç kullanıp değerlerinizi sınırların içerisinde tuttugunuz sürece bşr sıkıntı olmaz 8 yıldır haşhimato teşhisliyim 9 haftalık hamileyim 125 mg kullanıyorum değerlerim ilk trimesterde istenilen aralıkta suan ayda bir kontrol edilmesi lazım
Qazwsx Yesillendik_ doktor bebek icin detayli ultrasonda mutlaka troid icinde baktiralim dedi.Herhalde troid’in bebeye vere bilecegi zarara bakilacak gibi anladim.19u kontrole gidicem sorarim gitdigimde.
Yesillendik_ Hamileliğimde bende aynı şekilde hasimato olduğumu öğrendim ultrasonla troidlerime bakıldı bir sorun gözükmedi hamilelik boyunca ilaç kullandım. Doğumdan sonra değerlerim hep normal çıktı şimdi 2. Gebeliğim bunda da çıkmadı
Yesillendik_ Qazwsx ilk defa duydum bize öyle birşey söylenmemişti çok şükür bebekte de sıkıntı olmadı bazı bebekler de troid sıkıntısı olabiliyormis anneden kaynakli
Mervegem AnayimBenAna_ umarım yoktur ama ilk bebeginiz kac yasinda bir sorun olustu mu peki. Ben cok korkuyorum. Birde hamile kalmanizi geciktirdi mi
ihs4 Qazwsx Canım bende de aynı rahatsızlık var ama gebelikten önce vardı ilaç kullanıyordum zaten gebeliğimde de ilaç kullandım düzenli kontrollere gittim bir sıkıntı yaşamadım şuan tekrar hamileyim 29 haftalık ilaç kullanıyorum zaten 🌺 bebeginizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Ftmnnr Qazwsx ilaçla kontrol altına alınıyor ztn çoğunlukla eğer önceden yoksa hamilelikte başladıysa muhtemelen oda hormonlardan ötürü ultrason ile benim boğazıma bakılmış ti biraz şiş denmişti ztn kandsds çıkıyor yüksek olup olmadığı