Merhaba anneler,
Bugün sizlerle içimden geçenleri paylaşmak istiyorum. Belki benzer süreçlerden geçenleriniz vardır, belki de sadece beni anlayacak birilerine ihtiyacım var. Bugün tüp bebek transferim sonrası test günümdü. Maalesef test sonucum negatif çıktı. Bu haberi almak beni çok sarstı, çünkü gerçekten umutluydum. Dünden beri kanamam vardı, ama yine de içimde bir umut taşıyordum…
Doktorum, yaşımın genç olmasına rağmen dört ay beklemenin bile benim için uzun bir süre olduğunu söyledi. Tekrar tüp bebek tedavisine başlamam gerektiğini söylüyor ama maalesef şu an bunu yapma imkanım yok. Hem fiziksel hem de maddi olarak bu süreci yeniden başlatmak çok zor. Henüz 19 yaşındayım ve bu yaşta bu kadar büyük bir yükün altına girmek beni çok yıprattı. İçimdeki umudu kaybetmemeye çalışıyorum ama bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum.
Ağlamaktan gözlerim şişti, kalbim ise kırık. Bu süreçte ne yapacağımı bilemiyorum. Kendimi toparlamam gerektiğini biliyorum ama bazen bu kadar ağır bir yükü taşımak çok zor geliyor.
Buraya yazmak belki biraz olsun içimi hafifletir diye düşündüm. Benimle benzer deneyimler yaşayan ya da bu konuda bana destek olabilecek anneler varsa, lütfen bana yazın. Birbirimize destek olalım…