mihraninannesi55 Hamilelikte sağ karın agrisi yaşayip kadin doguma giden varmi?? ben gittim bobregimde genisleme varmış ilerlerse stent takilacagini söyledi doktor Üroloji bölümüne yönlendirdi salı gününe randevu aldim o gün gidip bakicam bu durumu yaşayan varmi ???
h_s1411 mihraninannesi55 ayy canım benn ne çektim yaaaa doğum sancısı dan beter ağrı çektim herkese belim belim diyordum artık bı gece duramadim acile gittim idrar da protein kaçağı var gebelik zehirlenmesi olabilir dediler 4 gün hastanede yattım sonra hamilelim ilk öğrendim de kum. Döktüm tesadüfen doktora onu söyledim bu hastanın böbreklerine niye bakılmadi dedi böbreklerime baktılar bebek baskı yaptığı için genişleme olmuş hiç bir tedavi etmediler sadece parol yazdı 32 haftalık Hamileydim ama ben öyle ağrı hatırlamıyorum yemin ederim 4 günün sonunda çıktım
Ffiigeenn mihraninannesi55 Aynı şeyi yaşıyorum şu an.Uzun süre ayakta kalamıyorum çok fazla dik duramıyorum.1hafta hastanede yattım bide enfeksiyon yapmıştı geçicek gibi değil. Cuma günü stent takılıcak inşallah
Alone mihraninannesi55 benimde sol böbreğimde var cnm hangi derecede genişlemen ? Benimde ilerlerse stent takılır ama ilerlemeyebilir dediler. Şimdilik sorun yok
mihraninannesi55 h_s1411 o bel agrisi ve karin agrisi çok kötüydü gerçekten hicbir iş yapamadim oldugum yerde kaldım ne yaptiysam geçmedi parol bile kesmedi
mihraninannesi55 mihraninannesi55 radyolojide ultrason cekindim sonuçta sağ böbrekte grade 1 pelvikaliektazi çıktı kötü birsey degildir dimi bu
mihraninannesi55 Ffiigeenn üroloji bölümüne yönlendirdiler yarın gidicez ordan ne diyecekler bilemiyorum. Ayakda bende cok duramiyorum hemen ağrilarım başlıyor dogru dürüst evde ne iş ne de yemek yapabiliyorum 😭😣 Bol bol su icmeye calısıyorum az da olsa yürüyüş
Ffiigeenn mihraninannesi55 Hastanın ağrı durumuna haftasına ve böbreğin milimine göre karar veriliyo.Eğer hamileliğin sonlarındaysanız bişey yapmayıp takip edebilirler.Ama ben henüz 25haftadayım ve genişleme 20küsür çıkıyo aynı durumdayım ne yemek ne iş yapabiliyorum.Gebeliğin ortasında sayıldığım için bu şekilde tehlikeli olurmuş.Stentte uyuşturularak takılıcak.Siz kaç haftalıksınız?
mihraninannesi55 Ffiigeenn Ben 20 +4 haftalığım yarın ürolojiye görüncem orda cıkan sonuca göre takıcaklar sanırım insallah sadece ilac tedavisi ile ilerlerim cok korkuyorum ağrılara da dayanamıyorum 😣
Aslaninannesi_ Bende oldu sağ böbrekte büyüme hamileyim diye bir şey de yapamıyorlar üstüne yatma dedi endol fitili verdi bir hafta çektim şuan iyiyim çok şükür
Ffiigeenn Aslaninannesi_ fitil ne için böbreği mi rahatlatıyo küçülme mi yapıyo bna hiç bı ilaç verilmedi
Ffiigeenn mihraninannesi55 15mmse takip diyebilir benimki 22.haftada başladı 2hafta önce 16mm di şimdi 23 25 falan.Takılsa bi dert takılmasa bi dert insan çok panik oluyo
turanmom Ben 3.seviye büyüme ve taş var. Ağrısından hastanede bile kaldım. Ama doktorum idare edebildiğin kadar etmemi istedi haftalık kontrole gidiyorum. Ateş ve şiddetli ağrı olmadığı sürece takmayı düşünmüyor stendi. 32 haftadayım bugün.
mihraninannesi55 Ffiigeenn bugün gittim muayene etti üroloji doktoru bolca su içeceksin dedi her ay ultrason cekinip gelmemi söyledi takip edilcek dedi
Ffiigeenn Aslaninannesi_ Kaçıncı haftadasınız peki büyüme kaç mm.Benim ağrılarım 15dk dan fazla ayakta durunca inanılmaz artıyo otururken yine idare edebileceğim düzeyde ama bu da hayat kalitemi düşürüyo işte.Fitilden sonra küçülme oldu mu sizde?